Home > Lifestyle > Cum să treci cu bine de febra mărțișoarelor

Cum să treci cu bine de febra mărțișoarelor

Mărțișorul… Adică 1 Martie. Åži apoi vine 8 Martie, Ziua Femeii…și mai sunt și Mucenicii, și Babele, iar orașul e invadat de chioșcuri și tarabe cu mici gablonțuri sau mari kitchuri. Cum treci de prima parte a lui martie?

Eu, una, sunt adepta șnurului tradițional alb-roșu, pe care îl port legat la mână, ca pe o brățară. Åži-mi mai plac coșarii, cei aducători de noroc. Åži trifoiul cu patru foi. Mai știu că bărbații fac cadouri mărțișoare, sau ghiocei. Prin urmare, nu cumpăr mărțișoare prietenelor și colegelor mele. Cel mult îi cumpăr mamei, de 8 Martie, un mărțișor bijuterie din sticlă sau din argint, preferatele ei.

Dacă tu ești obișnuită sa faci cadouri prietenelor tale și ești amețită de valul de cumpărători disperați care se înghesuie în jurul kitch-urilor care invadează orașul, am câteva sugestii simpatice pentru tine.

Prima este să mergi la Muzeul Å¢ăranului Român, la Târgul de Mărțișor. Aici vin artizani din toate colțurile țării care creează mărțișoare tradiționale colorate și foarte frumoase. Anul trecut mi-am cumpărat un cadou de aici – o rață din material textil, umplută cu levănțică. E adorabilă și am agățat-o de un umeraș, în dulap.

La Lăptăria lui Enache (în TNB), pe 28 februarie și de 1 Martie te așteaptă un târg eco de gablonțuri reciclate. Fetele de la EcoAssist au adunat designeri care au confecționat mărțișoare din mărgele, cutii de Coca Cola, rochii din hârtie și alte nebunii eco. Programul târgului este între 16:00 – 20:00.

Sâmbătă, 28 februarie, la Babaluna, în Str. Christian Tell 21 ai un swap meet, un fel de târg vintage de haine și accesorii, unde câteva fete își pun la bătaie hainele uitate pentru o vreme în dulapuri…laolaltă cu piese vintage din magazinul Irinei Marinescu. Iar dacă anul acesta nu ai de gând să porți un mărțișor, sau să-ți cumperi o haină reciclată, intră într-o cofetărie și uită de dietă pentru o zi, cumpărându-ți un mucenic din aluat de cozonac, cu miere și nucă. Sau alege-ți o zi, între 1 și 8 Martie, care să te reprezinte. Se numesc Babe. Nu fii tristă dacă o să plouă, asta înseamnă belșug. Iar dacă e soare, ia-ți o zi liberă și plimbă-te în parc sau mergi la film, cu prietenele. La Mulți Ani de 8 Martie!

Articole asemanatoare
dragostea
Dacă ai găsit cu adevărat dragostea, nu renunța ușor la primul obstacol! Păstreaz-o!
Pungile de cadouri Oscars conțin cremă de piele cu canabis și o perie de toaletă zâmbitoare
Idei inedite de cadouri pe care le poți face la un botez
Idei de cadouri de 8 Martie pentru femeile foarte ocupate

Comenteaza acest articol

Cum să treci cu bine de febra mărțișoarelor

by realitatea   2 min
0