Home > Lifestyle > Revederea cu cei dragi pentru prima oară după două luni de izolare. 6 lecții din carantină

Revederea cu cei dragi pentru prima oară după două luni de izolare. 6 lecții din carantină

izolare

Restricțiile au fost relaxate pe 15 mai, după 8 săptămâni de izolare, ceea ce le-a permis oamenilor să iasă fără declarație pe proprie răspundere. În timp ce unii au mers în drumeții și la saloane, mulți au ales să-și vadă familia și prietenii.

Poate că unii oameni locuiesc la doar 10 minute distanță unii de alții, dar au preferat să respecte distanțarea fizică pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. S-au văzut numai prin video call.

Revederea cu cei dragi după 8 săptămâni de izolare a fost copleșitoare pentru mulți dintre noi.  Deși oamenii s-au văzut pe Facebook, au vorbit la telefon, au trimis fotografii, filmulețe, au luat masa de Paște pe Zoom, revederea a adus lacrimi în ochii tuturor. Au râs, au plâns, au împărtășit amintiri din izolare.

Ziua de 15 mai care a reprezentat sfârșitul stării de urgență instaurate în data de 16 martie, sărbătorea și Ziua Internațională a Familiei, care are scopul de a sublinia importanța famililor și de a promova valori precum toleranța, respectul și empatia.

Chiar dacă este întâmplătoare sau nu această coincidență, este cert faptul că majoritatea oamenilor s-au reunit în prima zi de după încetarea stării de urgență și au ales să uite pentru moment situația fără precedent în care se află România pentru a petrece timp în sânul famililor.

În cazul unora, dorul și nevoia de a fi din nou aproape de cei dragi este învins de teama pericolului la care pot fi expuși. Au hotărât așadar să amâne revederea cu familia și prietenii. Ne-au lipsit oamenii! Ne-a lipsit interacțiunea cu alte persoane decât cele cu care am trăit în izolare. Ne-au lipsit reuniunile. Iată cele 6 lecții pe care le-am învățat din carantină.

  1. Că putem rezista.
  2. Că putem fi mai răbdători
  3. Că putem fi mai empatici
  4. Că eram fericiți și nu știam
  5. Că depindem unii de alții
  6. Că știm să facem haz de necaz
Articole asemanatoare
pandemia
Avertismentul unui medic: pandemia de Covid-19 va crea „o generație de persoane cu dizabilități”
toaleta
Ce se poate întâmpla dacă tragi apa fără să lași jos capacul de la toaletă
coronavirus
Au fost identificate trei noi simptome ale COVID-19
coronavirus
Ce organe sunt atacate de coronavirus

Comenteaza acest articol

Revederea cu cei dragi pentru prima oară după două luni de izolare. 6 lecții din carantină

by Andreea Damian   1 min
0