Tabu
Image default
PsihologieSlider

Cum să profiți de stresul pozitiv la locul de muncă

Dacă este gestionat corect, stresul poate fi un lucru bun, sunt de părere experții. În ultimele decenii, cercetările asupra stresului au arătat modul în care indivizii cu performanțe majore, cum ar fi piloții, chirurgii și sportivii profesioniști demonstrează adesea un răspuns benefic la stres, spre deosebire de binecunoscutul răspuns dăunător la stres cronic, cu efectele sale dovedite pe termen lung asupra psihicului și sănătății fizice.

Stresul pozitiv pare să contracareze toate consecințele negative ale stresului nociv și, în plus, duce la o mai bună îndeplinire a sarcinilor provocatoare. Piața locurilor de muncă și cerințele de locuri de muncă de astăzi devin din ce în ce mai solicitante și competitive, ceea ce duce la o frecvență din ce în ce mai mare a stresului nociv, numit și stres toxic, care poate duce la burn-out și concedii medicale de lungă durată.

Persoanele care suferă de stres toxic cronic au, de asemenea, un risc crescut de boli cardiovasculare, o durată de viață mai scurtă și o serie de afecțiuni mentale, cum ar fi depresia și abilitățile sociale compromise. Părți importante ale acestei noi înțelegeri sunt practic aplicabile în viața de zi cu zi, nu numai pentru a preveni stresul, ci și pentru a îmbunătăți performanțele noastre printr-o pregătire specifică care ne poate crește rezistența la stres fără efectele dăunătoare ale stresului toxic.

Noua înțelegere ne permite nu numai să facem diferența între stresul pozitiv și stresul dăunător, dar descoperirile științifice indică, de asemenea, ce putem face pentru a promova și antrena stresul pozitiv pentru o performanță mai bună.

citește continuarea pe tabuhighlife.ro

ARTICOLE SIMILARE

Cristina Cioran, prima reacţie după despărţirea de tatăl fetiţei

Andreea Damian

Ce fată frumoasă are Anghel Iordănescu! Mezina selecționerului va da lovitura în televiziune

Andreea Damian

Noul tip de relație: throupling. Iar Gwyneth Paltrow, Chris Martin și Dakota Johnson cam asta fac

Andreea Damian

Sărbătoare mare pentru Valentina Pelinel şi familia ei! Ce sărbătoreşte vedeta?

Tabu Tabu

Pantofi de ceremonie, de înaltă calitate și design exclusivist – Încălțăminte elegantă pentru bărbați realizată manual

Andreea Damian

Cine sunt nașii fetiței Ginei Pistol și a lui Smiley

Andreea Damian

Scrie un comentariu