Tabu
Image default
CULTURE Slider

De ce piesa „Brown Sugar” de la Rolling Stones este „uimitor de jignitoare”?

Rolling Stones a eliminat hit-ul de succes Brown Sugar din turneele din SUA, după controverse referitoare la referințele melodiei la sclavie.

Brown Sugar are unul dintre cele mai recunoscute riff-uri de chitară din istoria rockului și a fost o piesă de bază pentru trupă timp de cinci decenii. Cu toate acestea, versurile piesei au fost criticate mult timp pentru că sunt „grosolane, sexiste și uimitor de jignitoare față de femeile de culoare”, așa cum a scris Lauretta Charlton pentru Vulture în 2015.

„Se pare că piesa este despre africani care au fost vânduți plantațiilor din New Orleans și exploatați de stăpânii lor albi”, a scris criticul Tom Taylor pentru revista Far Out din Marea Britanie luna trecută. „Conotațiile acestei deschideri oribile au fost apoi jucate pentru a transmite dubla semnificație metaforică de a fi sclavul cererilor narcotice ale heroinei brune”. „Subiectul este dublu și nici unul nu aduce lumină celuilalt”.

Brown Sugar a intrat din nou în atenția criticilor, deoarece The Rolling Stones a început să cânte piesa din nou în concerte pentru prima dată în doi ani. În timp ce chitaristul Keith Richards a confirmat decizia formației de a elimina temporar piesa, el a spus că este confuz cu privire la motivul pentru care oamenii vor să îngroape hitul.

Cântărețul Mick Jagger a declarat ziarului că formația interpretează Brown Sugar „în fiecare seară din 1970”. „Deci, uneori te gândești, „o vom scoate pe aceasta pentru moment și vom vedea cum merge. S-ar putea să o punem înapoi”, a spus el. Într-un interviu din 1995 cu revista Rolling Stone, Jagger a recunoscut că nu va mai putea „scrie acea piesă acum”. „Probabil m-aș cenzura. Aș spune, Doamne, nu pot. Trebuie să mă opresc. Nu pot scrie pur și simplu așa”.

ARTICOLE SIMILARE

Suma exorbitantă pe care o cere fratele lui Pablo Escobar să-l înlăture de la putere pe Trump

Andreea Damian

Bradley Cooper și Irina Shayk au hotărât cu cine rămâne fetița lor

Andreea Damian

De ce pacientele cu infarct trebuie să fie tratate de medici femei

Andreea Damian

Concertul Julio Iglesias de la Bucuresti se reprogrameaza

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Glumele pe seama emblemei Cupei Mondiale de Fotbal din Rusia 2018

Scrie un comentariu