Tabu
Image default
FASHION

Cum să aveți grijă de blugii dvs. din denim

Fie că este vorba de o pereche de blugi de damă skinny negri cu talie înaltă, de blugi cu picioare drepte, de blugi Mom Jeans sau de o jachetă din denim, ne dorim ca piesa noastră de bază preferată din denim să ne însoțească cât mai mult timp posibil.

Denimul este o investiție, un articol vestimentar care constituie baza fiecărei garderobe. Deși există o abundență de informații contradictorii despre cum să vă îngrijiți denimul, noi am redus totul la doar trei pași simpli:

PURTARE

Atunci când vă îmbrăcați perechea preferată de blugi de dama, nu folosiți niciodată buclele de la curea pentru a le ajusta poziția. Ridicați întotdeauna blugii de talie, o parte mult mai rezistentă a lor, care nu se va rupe atunci când este trasă.

Pentru a vă putea închide sau desface fermoarul blugilor, trebuie să vă asigurați că tragerea fermoarului este îndreptată în poziție verticală, permițându-vă să o prindeți cu degetele.

Dacă aveți o predispoziție pentru a purta blugi cu urme de deteriorare, acesta este un sfat pentru dumneavoastră; deși zonele deteriorate de pe blugi de damă sunt concepute pentru a crește odată cu uzura, vă rugăm să aveți grijă când îi puneți sau îi scoateți.

Detaliile distressed, deși sunt foarte fermecătoare și șic, au exact dimensiunea perfectă pentru ca un picior să alunece prin ele. Vă rugăm să aveți grijă când vă îmbrăcați în blugii dvs. distressed, pentru a evita ruperea exagerată, prematură, a detaliilor.

SPĂLARE

Permiteți-ne să facem câteva mențiuni, înainte de următoarea etapă a îngrijirii blugilor: da, este în regulă să spălați atât blugii de damă, cât și pantalonii de dama. Aceștia sunt, în cea mai mare parte, confecționați din bumbac, o fibră foarte rezistentă care va supraviețui mașinii de spălat convenționale. Acestea fiind spuse, limitarea numărului de spălări inutile la care supuneți îmbrăcămintea din denim va contribui la prelungirea duratei de viață a acesteia. Aici, atunci când este posibil, mai puțin înseamnă mai mult.

Nu vă fie teamă să vă spălați blugii, dacă este nevoie de spălare. Cu toate acestea, curățarea la fața locului, atunci când este posibil, este o modalitate excelentă de a păstra o pereche de blugi de damă cu un aspect proaspăt, evitând în același timp ciclurile de spălare inutile. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă reduce amprenta ecologică și consumul de apă. Când vine momentul să vă spălați blugii, există câteva reguli de urmat.

  • ÎNTOARCEȚI HAINA PE DOS:

Întoarceți haina pe dos înainte de a o pune în mașina de spălat. Acest lucru va reduce duritatea detergentului la suprafață și, de asemenea, asigurați-vă că verificați buzunarele pentru orice lucru străin cu care nu doriți ca blugii dvs. să fie spălați.

  • SPĂLAȚI ÎN APĂ RECE:

Pentru a păstra cât mai bine culoarea, forma și longevitatea inițială a blugilor, spălați-i în apă rece, cu o cantitate minimă de detergent. Cea mai bună practică este să folosiți ceva sub formă lichidă, mai degrabă decât pudră. Detergentul pudră poate crea uneori marcaje albe nedorite pe țesăturile grele. Indiferent de detergentul pe care îl alegeți, regula de bază este să folosiți cât mai puțin. O cantitate mică, poate câteva linguri, ar trebui să fie suficientă.

  • SPĂLAȚI CU CULORI SIMILARE:

La fel ca celelalte articole de îmbrăcăminte care nu sunt din denim, denimului îi place să fie spălat cu culori similare, chiar și atunci când optați pentru ciclul la rece. Culoarea e poate transfera în primele câteva cicluri de spălare și dorim să evităm migrarea culorilor, pe cât posibil. De asemenea, este o idee excelentă să spălați orice denim de culoare mai închisă, în special blugii de culoare indigo închis, înainte de a-i purta pentru prima dată.

  • SPĂLAȚI SEPARAT DENIMUL ALB:

Dacă sunteți un pasionat al denimului alb, spălați denimul alb separat sau împreună cu alte haine albe. Când îi spălați, evitați cu orice preț înălbitorul. Înălbitorul este o substanță chimică dură care poate reacționa prost cu haina și îi poate afecta rezistența. Înmuierea în detergent este o modalitate bună de a îndepărta petele.

  • SPĂLAREA DE MÂNĂ ESTE O OPȚIUNE DELICATĂ:

Spălarea manuală poate fi un alt substitut la utilizarea unui ciclu de spălare, în termeni de energie și apă. Spălarea de mână este, de asemenea, un mod mai puțin viguros de a manipula haina din denim, ceea ce va prelungi și durata de viață a acesteia.

USCARE

Odată ce haina din denim este curată, este gata de uscare. Uscătoarele de rufe sunt inamicul hainelor din denim. Expunerea hainelor dvs. la perioade lungi de căldură va deteriora fibrele, va micșora blugii și va accelera procesul de îmbătrânire. Uscătoarele cu tambur necesită cantități mari de energie pentru a funcționa. Reduceți amprenta de carbon și factura de energie electrică optând pentru o metodă de uscare naturală.

Pentru a vă usca blugii, scuturați-i după ce îi scoateți din mașina de spălat/lavoar, aplatizând pliurile în acest proces. Așezați hainele la uscat, la orizontală și la umbră. Lumina soarelui poate degrada culoarea și vă poate deteriora blugii. Uscarea blugilor în mod natural va face ca aceștia să fie puțin rigizi la început, va fi nevoie doar de o perioadă scurtă de purtare pentru ca aceștia să revină la moliciunea lor normală.

ARTICOLE SIMILARE

V for Vintage, ediția a treia

realitatea

Celebra rochie verde Versace, în centrul unui nou scandal

Andreea Damian

Ponosite sau chic? De ce tot mai mulți tineri preferă hainele second-hand

Andreea Damian

Met Gala 2020. Tema de anul acesta va aduce pe covorul roșu cele mai grandioase și abstracte ținute

Andreea Damian

Anna Dello Russo a purtat ieri o ținută din colecția lui Kanye West

realitatea

Johnny Depp apără reclama Dior Sauvage în urma acuzațiilor de însușire culturală

realitatea

Scrie un comentariu