Tabu
FASHIONSlider

Cum să combini hainele și accesoriile pentru a arăta impecabil tot timpul

De la bijuterii, pălării și genți până la eșarfe, curele și pantofi, modalitățile de a adăuga accent ținutei tale par a fi nesfârșite și, da, uneori copleșitoare. Pentru unii dintre noi, accesorizarea poate părea o abilitate pe care necesită multă muncă, dar, de fapt, nu trebuie să fie atât de dificilă. Dacă ții cont de câteva sfaturi, te poți transforma în propriul stilist personal.

Am examinat sfaturile experților în modă și am creat o listă de reguli pe care oricine le poate aplica pentru a arăta fabulos în viața de zi cu zi și la ocazii speciale.

Alegerea curelei potrivite

Adăugarea curelei potrivite îți poate schimba aspectul. De exemplu, doamnele mici ar trebui să opteze pentru o curea subțire monocromă, în timp ce o curea lată arată grozav la femeile înalte și atletice. Curele late pot fi, de asemenea, folosite pentru a armoniza diferite imprimeuri.

Curelele super subțiri se potrivesc bine cu topuri sau fuste într-o singură culoare, dar se vor pierde în modele aglomerate. Curelele late se potrivesc de minune cu salopete și rochii, dar pot fi folosite și pentru a strânge un pulover sau o jachetă și pentru a-ți accentua silueta. Pentru a fi în siguranță, alege o centură de grosime medie, deoarece funcționează cu aproape orice.

Alege încălțămintea în funcție de tivul fustei

Cu cât fusta este mai scurtă, cu atât călcâiul este mai jos – este o regulă de aur care te poate împiedica să arăți ciudat într-o fustă mini. Dar atunci când aceeași fustă mini este asortată cu balerini, mocasini sau chiar o pereche drăguță de adidași, poate arăta cool. Pe de altă parte, nu-ți fie teamă să porți tocuri înalte cu fuste midi și maxi. Dacă nu poți rezista combinării tocurilor înalte și a unei fuste mini, purtarea unei perechi de colanți poate face întregul aspect mult mai sofisticat.

Accesorizează cu bijuterii sau o eșarfă pentru a distrage atenția de la zonele cu probleme

Dacă îți place să porți fuste care îmbrățișează silueta, dar ai un pic de burtă, poți purta o eșarfă colorată sau bijuterii supradimensionate pentru a distrage atenția de la abdomen la față. De asemenea, poți investi în niște haine modelatoare pentru a-ți face silueta și mai subțire. Evită fustele strâmte cu ornamente și detalii pe talie dacă ești conștientă de secțiunea mediană.

Echilibrarea accesoriilor este cheia

Este ușor să te lași purtată de accesorii superbe și să adaugi multe detalii. Atunci când adaugi o eșarfă look-ului tău, evită să o complici prea mult încorporând prea multe bijuterii. Pentru a evita această greșeală, poți urma o regulă simplă de rație 1:1 : o eșarfă + colier sau o eșarfă + cercei statement.

Experimentează cu eșarfe colorate schimbându-le scopul

Nu trebuie să te limitezi doar să porți o eșarfă la gât. Modalitățile de a folosi o eșarfă pentru a-ți aranja ținuta sunt aproape nesfârșite. O poți folosi pentru a împrospăta o geantă veche, ca bentiță, decor de pălărie sau chiar să o porți în loc de curea.

Nu alege o geantă supradimensionată dacă vrei să pari mai înaltă

Cei mai mulți dintre noi sunt adesea distrași de modele și forme superbe atunci când cumpărăm o geantă, uitând că greutatea este de fapt cea mai importantă parte.

  • Femeile mici de statură ar trebui să aleagă o geantă de dimensiuni mici până la mijlocii, cu bretele de lungime medie sau scurte. Gențile mai mari sau supradimensionate nu sunt potrivite, deoarece le pot face să arate și mai scunde.
  • Femeile înalte ar trebui să evite gențile în formă de cutie care stau departe de corp. Același lucru este valabil și pentru micro-genți. Pot fi mici, dar te pot face să arăți ca un uriaș. Gențile de umăr rotunjite și moale care își schimbă cu ușurință forma sunt o alegere mai bună.
  • Femeile voluptuoase ar trebui să opteze pentru genți structurate de dimensiuni medii în loc de genți foarte mici sau mari. O geantă supradimensionată nestructurată poate adăuga volum zonelor cu probleme, în timp ce gențile foarte mici te pot face să arăți mai mare. Dacă ești adepta poșetelor mici, alegerea unui clutch poate fi o opțiune fabuloasă.

Evită asortarea culorii pantofilor cu geanta

Dacă urmărești un aspect mai modern, încearcă să eviți combinațiile potrivite. Deși nu este nimic greșit în a purta o geantă neagră cu pantofi negri, dacă încerci să condimentezi o ținută de bază cu ceva culoare, este mai bine să asortezi culoarea genții tale cu alte piese, cum ar fi cerceii sau jacheta. Cu toate acestea, când vine vorba de imprimeuri și modele, este puțin diferit. Dacă îți place o geantă sau pantofi cu model, încearcă să identifici culoarea de bază și să armonizezi în consecință. De exemplu, dacă culoarea de bază a genții cu model este gri, atunci poartă o pereche de pantofi gri simpli – sau invers.

Colierul și decolteul nu trebuie să se întâlnească

Adăugarea unei scântei aspectului tău prin încorporarea bijuteriilor este o modalitate ușoară de a-ți face ținuta mai sofisticată, dar atunci când alegi un colier ar trebui să iei în considerare mai întâi decolteul. În general, colierele scurte funcționează mai bine atunci când se sprijină deasupra decolteului, dar pot arăta grozav și dacă decolteul este suficient de înalt încât să poată servi drept fundal pentru bijuterii (cu alte cuvinte, pandantivul nu se sprijină jumătate pe haine și jumătate pe pielea ta ). Pe de altă parte, colierele lungi funcționează cu decolteuri joase și înalte, dar pot părea puțin incomode cu decolteuri pătrate sau asimetrice.

Alege pălăria potrivită pentru ținuta ta

Este adesea tentantă să iei orice fel de pălărie pentru a face ținuta mai interesantă, dar asta poate funcționa împotriva ta. Gândește-te la proporțiile faciale și corporale înainte de a adăuga o pălărie aspectului tău. Regula de aur este ca borul pălăriii să nu fie mai lat decât umerii tăi.

  • Dacă ai o față rotundă, purtarea unei pălării mai alungite în spate va adăuga linii mai ascuțite pentru a echilibra aspectul. Alegerea ta ar trebui să fie o pălărie fedora, o beretă, o pălărie lunguiață sau o pălărie unghiulară. De asemenea, poți opta pentru pălării cu un detaliu pe ea pentru a alungi fața.
  • Femeile cu fețe pătrățoase ar trebui să aleagă pălării mai mari fără linii dure pentru a-și înmuia fața. În loc de pălării fedora și pălării unghiulare, alege o pălărie cu boruri rotunde, o pălărie cloche, o beretă moale sau un beanie.
  • Dacă fața ta este lunguiață, evită pălăriile cu boruri moi și căciulițele și evită să porți pălăria lăsată mai pe spate pe cap. În schimb, alege pălării care se taie pe frunte, pălării cu coroane montate și pălării cu boruri largi.

Condimentează-ți aspectul cu o pereche de colanți sau ciorapi colorați

Aceasta este o modalitate simplă, dar eficientă de a-ți face ținuta mai sofisticată și de a adăuga un plus de culoare look-ului tău. Poți fie să alegi o temă generală de culoare și să armonizezi colanții cu alte piese pe care le porți, fie să optezi pentru o pereche de colanți într-o culoare contrastantă, care poate scoate în evidență alte piese vestimentare.

Cum îți accesorizezi de obicei ținuta? Care dintre aceste sugestii intenționezi să o încerci?

ARTICOLE SIMILARE

Accesorii de toamnă de la Trends by Adina Buzatu

Bătaie violentă la iUmor. Ce vedete și-au împărțit pumni și picioare

Andreea Damian

Claudia Pătrășcanu, mesaj disperat de mamă

Tabu Tabu

GHEIȘA ⎢ Feminitate, artă și plăcere japoneză

Ciocîrlan

Victoria Beckham, totul despre stilul ei vestimentar

Andreea Damian

Cât costă o noapte de cazare la pensiunea deținută de Andreea Esca

Andreea Damian

Scrie un comentariu