Tabu
Image default
LIFE & LOVE

Cum să gestionezi o scădere a libidoului în cuplu

Dorința sexuală fluctuează și nu este ceva neobișnuit faptul că nu te afli pe aceeași frecvență cu partenerul tău. Cum să reacționezi? Cum comunici aceste probleme? Răspunsuri de la un terapeut sexual.

Zile lungi de lucru, copii de îngrijit, ședințe. Când ai putea să-ți mai găsești și timp pentru a face dragoste, să zicem, cel puțin 25 de minute. Și totul devine și mai complicat atunci când lipsește dorința sexuală.

Lipsa libidoului afectează un număr tot mai mare de cupluri. Bărbații sunt la fel de preocupați ca femeile, contrar credinței populare, potrivit terapeutului sexual Marie-Line Urbain, citat de Madame Figaro. Deși situația este comună, ea poate duce totuși la neînțelegeri și frustrare dacă partenerii nu vorbesc despre această problemă.

Așadar, problemele privind lipsa apetitului sexual sunt foarte frecvente. Există două scenarii, crede Marie-Line Urbain. Pe de o parte, sunt cei care se confruntă cu o mare frustrare, care va crea treptat conflicte asupra lucrurilor mici din viața de zi cu zi. Preferăm să ne certăm pe un subiect banal, mai degrabă decât să abordăm problema sexualității. Pe de altă parte, sunt cei care ajung să se obișnuiască cu această problemă. Preferă să creeze o linie asupra vieții lor sexuale, mai degrabă decât să-și abordeze partenerul/a.

Care pot fi cauzele libidoului scăzut?

Cauzele pot fi multe și există adesea unul sau mai mulți factori declanșatori. Nu ar trebui să generalizăm, dar nu este neobișnuit ca percepția celuilalt să se schimbe. Există multe cupluri care se simt mai mult ca frații. La fel, atunci când o femeie devine mamă: poate avea o relație atât de strânsă cu copilul ei încât dă soțul uitării.

Angajamentul poate fi, de asemenea, o cauză a lipsei dorinței sexuale. Unul dintre cei doi parteneri se simte închis, înțelege că trebuie să-și ia rămas bun de la libertatea sa și, ca urmare, are mai puțină dorință față de partenerul său. Dar, în orice caz, un lucru este sigur, ritmul vieții, faptul de a avea prea multă muncă sau de a nu avea suficient timp, sunt doar scuze.

Sfaturi pentru cei care se confruntă cu această problemă

Nu există un leac miraculos. În primul rând, cuplurile care se confruntă cu această problemă trebuie să identifice sursa problemei. Pentru aceasta, comunicarea este esențială. Fiecare partener trebuie să-i explice celuilalt ceea ce îi place sau nu în materie de sexualitate, pentru a înțelege problema. Este important ca fiecare să își găsească locul în timpul actului sexual.

Recreerea unei legături este, de asemenea, esențială, deoarece este adesea modificată atunci când sexualitatea este compromisă. Diferențele libidoului pot crea o ruptură în relație. Soția se teme să se apropie de partenerul său. Prin urmare, trebuie să punem senzualitatea înaintea sexualității. Recreează contactul și apropierea, readu senzualitatea, tandrețea, oferă masaje. Toate aceste lucruri mici ne permit deja să facem un prim pas către găsirea unui echilibru.

Lipsa libidoului creează frustrare pentru ambii parteneri. În realitate, nu lipsa de sex este cea care distruge cuplul, ci mai degrabă motivul pentru care doi parteneri nu mai fac sex. Lipsa sexului este doar un simptom. Prin urmare, trebuie găsite cauzele. Educația, banii, religia, munca, sănătatea și proiectele sunt pilonii principali ai cuplului. Ele pot fi și o sursă de discordie și, prin urmare, de absență a dorinței sexuale.

ARTICOLE SIMILARE

„După mine potopul”! Află care sunt cele patru ZODII care provoacă DEZASTRE în urma lor!

Andreea Damian

Zodiile care-și vor găsi dragostea în luna mai

Andreea Damian

E gravida! Fosta sotie a unui mare sportiv roman arunca bomba

JOJO, vedeta ediției “Tabu-Special Sex”

realitatea

Hugh Jackman este cel mai sexy actor de filme SF

realitatea

Homosexualitatea – Natura, Optiune, Trend?

realitatea

Scrie un comentariu