Home > beauty > Cum să îndepărtezi gelul de pe unghii fără să treci pe la salon

Cum să îndepărtezi gelul de pe unghii fără să treci pe la salon

unghii

Principalul avantaj când vine vorba de o manichiură cu gel este că unghiile construite din gel sunt mai rezistente decât unghiile naturale. O manichiură cu gel poate rezista și o lună. Datorită protecției gelului, ne putem păstra lungimea dorită a unghiilor, iar forma lor poate diferi în funcție de preferințe. Unghiile cu gel îți permit să realizezi diferite decorațiuni deosebite pe suprafața lor pentru a avea o manichiură de invidiat.

Există multe guri care susţin că unghiile tehnice și gelul atacă unghia naturală și o distrug. Din punctul de vedere al tehnicienilor, este adevărat că unghiile naturale sunt afectate, într-o oarecare măsură din cauza pilirii, dar nu și din cauza materialelor folosite.

De asemenea, pot apărea micoze pe unghiile naturale datorită desprinderii gelului, în cazul în care procedura nu a fost corect executată de manichiuristă. Unghiile cu gel sunt destul de costisitoare. Ele trebuie refăcute/întreținute o dată pe lună. Dacă în procesul de întreținere, gelul este îndepărtat incorect, se poate deteriora unghia naturală, de aceea trebuie să apelăm mereu la specialiști.

Există însă o metodă în 4 pași de îndepărtare a gelului fără ajutorul unui tehnician. Pentru a evita deteriorarea unghiei naturale, este bine să ții cont de câteva sfaturi cruciale.

  1. Pilește unghia cu o pilă aspră pentru a îndepărta stratul superior de gel.
  2. Înmoaie bucăţele de vată de mărimea unghiilor în acetonă. Una câte una acoperă unghiile bine.
  3. Apoi înfăşoară vârfurile degetelor cu staniol, cât să nu se mişte vata din loc și lasă-le așa timp de 10-15 minute.
  4. Trage folia de pe fiecare deget și aplică puțină presiune pe unghii cu ajutorul biluțelor de vată. Dacă a mai rămas gel pe unghii, îndepărtează-l cu ajutorul unui bețișor de lemn, băgându-l sub stratul de gel pentru a-l ridica de pe suprafața unghiei.

După atâta acetonă, unghiile tale pot fi deshidratate. Înmoaie-ți degetele în ulei de cocos timp de cinci minute, apoi aplică ulei de cuticule pe toată suprafața unghiilor pentru a le ajuta să-și revină.

Articole asemanatoare
Cele mai purtate forme de manichiură în 2020 – de la minimalism la geometria anilor ‘80
gravide
Ecografia pe unghii, suvenir îndrăzneț pentru gravide
6 lucruri surprinzatoare pe care forma unghiilor le poate spune despre tine
Top 7 trenduri in manichiura pentru vara 2016

Comenteaza acest articol

Cum să îndepărtezi gelul de pe unghii fără să treci pe la salon

by Andreea Damian   1 min
0