Tabu
Image default
BEAUTY

Cum să îndepărtezi gelul de pe unghii fără să treci pe la salon

Principalul avantaj când vine vorba de o manichiură cu gel este că unghiile construite din gel sunt mai rezistente decât unghiile naturale. O manichiură cu gel poate rezista și o lună. Datorită protecției gelului, ne putem păstra lungimea dorită a unghiilor, iar forma lor poate diferi în funcție de preferințe. Unghiile cu gel îți permit să realizezi diferite decorațiuni deosebite pe suprafața lor pentru a avea o manichiură de invidiat.

Există multe guri care susţin că unghiile tehnice și gelul atacă unghia naturală și o distrug. Din punctul de vedere al tehnicienilor, este adevărat că unghiile naturale sunt afectate, într-o oarecare măsură din cauza pilirii, dar nu și din cauza materialelor folosite.

De asemenea, pot apărea micoze pe unghiile naturale datorită desprinderii gelului, în cazul în care procedura nu a fost corect executată de manichiuristă. Unghiile cu gel sunt destul de costisitoare. Ele trebuie refăcute/întreținute o dată pe lună. Dacă în procesul de întreținere, gelul este îndepărtat incorect, se poate deteriora unghia naturală, de aceea trebuie să apelăm mereu la specialiști.

Există însă o metodă în 4 pași de îndepărtare a gelului fără ajutorul unui tehnician. Pentru a evita deteriorarea unghiei naturale, este bine să ții cont de câteva sfaturi cruciale.

  1. Pilește unghia cu o pilă aspră pentru a îndepărta stratul superior de gel.
  2. Înmoaie bucăţele de vată de mărimea unghiilor în acetonă. Una câte una acoperă unghiile bine.
  3. Apoi înfăşoară vârfurile degetelor cu staniol, cât să nu se mişte vata din loc și lasă-le așa timp de 10-15 minute.
  4. Trage folia de pe fiecare deget și aplică puțină presiune pe unghii cu ajutorul biluțelor de vată. Dacă a mai rămas gel pe unghii, îndepărtează-l cu ajutorul unui bețișor de lemn, băgându-l sub stratul de gel pentru a-l ridica de pe suprafața unghiei.

După atâta acetonă, unghiile tale pot fi deshidratate. Înmoaie-ți degetele în ulei de cocos timp de cinci minute, apoi aplică ulei de cuticule pe toată suprafața unghiilor pentru a le ajuta să-și revină.

ARTICOLE SIMILARE

DR. KADIR: Anca Ţurcaşiu, Bianca Brad şi Nico au vrut să-l cunoască personal pe esteticianul Madonnei!

A slabit 25 de kilograme si arata fenomenal! Andreea Marin, cu un decolteu ravasitor

Katy Perry va lansa un parfum

realitatea

Predicții lip make-up pentru 2009

realitatea

Cum să ai un păr lung și mătăsos. Indiencele și-au dezvăluit secretele

Andreea Damian

Simbolul iubirii

realitatea

Scrie un comentariu