Tabu
Image default
BEAUTY

Cum să îţi îngrijeşti tenul pe timp de iarnă

Iarna friguroasă poate deveni un duşman pentru pielea ta, dacă nu eşti puţin mai atentă, decât de obicei, când vine vorba de îngrijirea acesteia. Vântul, modificările de temperatură, aerul cald produs de diversele sisteme de încălzire determină dezhidratarea tenului, uscarea sau chiar crăparea pielii, devenind mai aspră.

În acestă perioadă, ai nevoie de produse de îngrijire consistente şi emoliente pentru ten. Foloseşte creme de faţă mai grase, în special pentru tenul uscat. În sezonul rece nu sunt recomandate fondurile de ten spumă, asa că poţi încerca unul care are şi proprietăţi hidratante.

Evită băile lungi şi fierbinţi, deoarece acestea usucă pielea feţei. Apa din cadă sau de la duş trebuie să fie caldă, dar nu fierbinte. Apa fierbinte îndepărtează uleiurile hidratante ale pielii.

Foloseşte un gel de duş sau un săpun de faţă care să nu usuce sau să irite pielea. După ce te-ai spălat pe faţă, tamponeză pielea fără a freca energic şi aplică repede o crema de faţă hidratantă, cât stratul de apă nu s-a evaporat complet. Astfel, vei menţine pielea hidratată pentru mai mult timp.

Prepară-ţi săptămânal o mască hidratantă cu ulei de măsline. Aceasta se prepară dintr-o lingură cu ulei de măsline şi un ou. Se amestecă bine ingredientele şi apoi se aplică imediat pe faţă timp de 15 minute.

Masca este una hrănitoare şi asigură tenului elementele nutritive de care este privat din cauza alimentaţiei deficitare pe timp de iarnă.

ARTICOLE SIMILARE

Secretele de intretinere ale Wandei – Afla la ce proceduri apeleaza!

Top 5 trucuri make-up de vară

realitatea

Roll-on Deo

realitatea

Andreea Raicu si-a marit buzele? Fanii au desfiintat-o! “Botul tau e oribil”

Ce fac oamenii de succes la primele ore ale diminetii

Vezi cât de mult s-a schimbat idealul feminin în 100 de ani

Andreea Damian

Scrie un comentariu