Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cum să planifici o nuntă low cost în perioada verii

Nunțile planificate vara sunt întotdeauna distractive, de aceea multe reprezentante ale sexului frumos visează să fie mirese de iunie sau iulie.

În primul rând, în sezonul estival vremea este plăcută. Există însă multe cupluri care amână ziua cea mare pentru a doua parte a anului, crezând că o nuntă cu buget redus nu este posibilă în sezonul estival.

Câteva trucuri vor dovedi mirilor că pot să planifice o nuntă low cost în timpul verii, iar cu banii strânși la cununie se pot răsfăța în luna de miere.

Iată cum este posibil să planifici o nuntă de vis cu buget redus în timpul verii fără să dai faliment!

Buchetul miresei

Alege flori de sezon pentru un buchet simplu, dar accesibil pentru o nuntă cu buget low cost. Te poți limita la un buchet de trandafiri în două culori sau chiar la un aranjament floral format din flori de câmp sau de grădină.

Pentru nunta cu temă rustică, floarea-soarelui întregește atât buchetul miresei, cât și mesele festive. Alegerea acestei plante este foarte inspirată, mai ales dacă o poți procura tu însăți de pe câmp.

Împodobirea meselor

Pentru un efect dramatic, florile de la mese pot fi înlocuite cu boluri pline cu apă în care plutesc lumânările. De asemenea, fotografiile înrămate sunt și ele o modalitate pentru decorul meselor.

Dacă plănuiți o nuntă vintage, puteți împodobi mesele cu fotografii de familie, cum ar fi cele de la nunta bunicilor sau părinților. Ele au o semnificație simbolică și aduc în prezent ideea de unitate în familie. În plus, această alegere nu este costisitoare și-i ajută pe miri să economisească mai mulți bani cu ocazia nunții.

Tortul de nuntă

Optați pentru un tort de nuntă rotund în loc de unul pătrat. Torturile pătrate costă mai mult decât cele rotunde. Comandați tortul la o cofetărie mai puțin pretențioasă sau angajați un cofetar amator cu imaginație și talent în arta torturilor.

De asemenea, interesați-vă dacă la nuntă participă oameni care suferă de diabet sau pur și simplu nu agrează dulciurile și prin urmare nu consumă acest desert festiv. Având în vedere că tortul are un rol ceremonial la nuntă, nu este obligatoriu ca feliile să fie groase. De aceea, pentru o nuntă cu 140 de invitați, puteți comanda un tort din care să iasă aproximativ 120 de felii, cu condiția să știți din timp care dintre musafiri nu vor onora invitația.

Catering

Dacă recepția are loc la un hotel, cina tip bufet este cea mai bună alegere. O cină clasică merge mai bine în cazul unei nunți restrânse, cu maximum 50 de persoane, însă o nuntă cu mulți invitați reprezintă o investiție serioasă dacă se optează pentru un meniu bogat cu 4-5 feluri de mâncare. Țineți cont de numărul de copii prezenți la masă pentru că tacâmul lor are un preț mai mic decât al unui adult.

Cât despre băuturi, recomandat este să le cumpărați separat deoarece este mult mai economică această variantă comparativ cu achiziționarea băuturilor de la barul hotelului.

Pentru zilele călduroase, alegeți un meniu ușor, dar variat și colorat, care nu va duce la faliment. Renunțați la specialitățile scumpe. În schimb, serviți brânzeturi felurite, multe legume colorate și terminați meniul cu un tort răcoros de fructe.

Transport

Dacă închiriați o limuzină care să vă transporte la biserică sau la recepție, nu rețineți soferul în parcare. Acest serviciu se taxează la oră, de aceea imediat cum v-a lăsat la locul solicitat, spuneți-i să plece.

Video și fotografie

Pentru amintiri de neuitat de la propria nuntă, pachetul foto-video este mai avantajos ca preț comparativ cu aceste servicii solicitate separat. Menționați clar ce obiective doriți să fie prinse pe cadru, când are loc nunta, dar și intervalul de timp exact pentru care aveți nevoie de acest serviciu.

În caz că unul dintre prieteni se pricepe la fotografii și filmări, nu ezitați să-i solicitați serviciile.

Muzica

Alegerea unui DJ este mai ieftină comparativ cu angajarea unei formații care cântă live. Dacă doriți în mod express să vină și un cântăreț la nuntă, solicitați-i prezența doar pentru o anumită parte a ceremoniei, cum ar fi pentru primul dans și pentru alte 2-3 melodii care urmează după acest moment. Completați seara cu un DJ profesionist care știe ce muzică să selecteze în așa fel încât să mulțumească toate gusturile. În acest fel veți obține ce e mai bun din ambele variante, fără a investi sume exorbitante pentru divertisment.

Rochia de mireasă

Garderoba miresei din ziua nunții necesită un efort suplimentar. Pentru miresele mai puțin sentimentale care nu vor cu orice preț să păstreze rochia de mireasă după nuntă, există opțiunea de închiriere sau împrumut a ținutei dorite. Această alternativă este mult mai ieftină comparativ cu achiziționarea unei rochii noi din magazine.

Indiferent cum petreceți ziua cea mare, nu uitați să zâmbiți pe toată durata evenimentului. Este un moment de care vă veți aminti cu plăcere în orice moment al vieții. Așa că planificați nunta low cost din timpul verii cu grijă.

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Plaja lui Leo DiCaprio din filmul The Beach se închide temporar turiştilor

realitatea

Hainele lui Smiley şi Velea zac pe raft la prețuri reduse

Adevarul despre dezbaterea dintre PONTA si IOHANNIS! Sigur nu v-ati fi asteptat la asta!!!

realitatea

In toiul petrecerii de 41 de ani, Rita Muresan a aflat ca i-a murit mama

Femeia Leu – personalitate în funcţie de zodiac!

Geta din «Liceenii» arată senzaţional după 27 de ani de la filmari!

realitatea

Scrie un comentariu