Tabu
Image default
lifestyle

Cum să rămâi protejat de ploi și rafale de vânt în timpul excursiilor de pescuit?

Vrei să mergi la pescuit în acest anotimp și te gândești că vremea nu este suficient de bună? Ei bine, dacă iei cu tine și un cort de pescuit profesional, nu mai ai niciun motiv să-ți faci probleme și să renunți la distracție toamna. Acesta, dacă este de înaltă calitate, va avea o structură puternică și stabilă, îți va oferi confort indiferent de vreme dacă vine cu etanșări duble pentru a evita umezeala în caz de rafale de vânt și ploi.

Ce echipament ai nevoie pentru a dormi peste noapte, la pescuit?

Un cort de pescuit decent este un element esențial al echipamentului de luat cu tine în excursia de pescuit, mai ales că el te ferește de țânțari și furnici, dar și de intemperii – ploi, vânt. Acesta are dimensiunea perfectă pentru orice pescar și bagajele acestuia (ce includ și diferite scule de pescuit). Amenajarea unui cort, gătitul peștelui prins și petrecerea nopții sub cerul liber, în mijlocul naturii, sunt cea mai mare distracție pentru un pescar.

Cele mai voluminoase echipamente de camping sau de pescuit, sunt corturile și sacii de dormit. Dacă vrei să te bucuri de aceste echipamente pe termen lung, ar trebui să cumperi un cort bun; asta înseamnă să eviți acele corturi la preț de chilipir, care sunt de calitate îndoielnică și care s-ar putea rupe repede. La fel ca și sacul de dormit, cortul trebuie să fie dintr-un material impermeabil, rezistent la intemperii (la apă în caz de furtună și la rafale de vânt), foarte ușor și compact.

De regulă, când dormi sub cerul liber, problemele care apar sunt solul accidentat și aerul rece. Pentru a le evita, ai putea avea și un covor de camping ca o saltea pentru dormit în cort, care protejează corpul bine ca o pernă, prevenind în același timp aerul rece de la sol. Cele mai indicate ar fi covorașele din spumă EVA, care sunt destul de rezistente, nu se vor rupe niciodată.

Potrivit pentru toate anotimpurile ar fi un cort de pescuit cu nivel tehnic ridicat, rezistent la intemperii și protecție termică foarte bună, unul realizat de producători importanți, cum ar fi: Fox, Solar și Anaconda. Un cort de pescuit trebuie să fie foarte spațios, să aibă loc pentru a stoca diferite lucruri și scule de pescuit. De asemenea, el ar trebui să fie fabricat dintr-o țesătură de înaltă calitate, care este complet impermeabilă.

Dacă mergi la pescuit cu un prieten, atunci ai avea nevoie de un cort de 2 persoane, un cort pescuit la crap spațios, sau de un cort profesional care este potrivit pentru expedițiile de pescuit. Poți vedea ofertele la cort pescuit pe Internet pentru a analiza prețurile, materialele din care sunt realizate, nivelul de compartimentare, modul de asamblare, tipul de montaj și alte elemente secundare, cum ar fi cele de umiditate și protecție termică.

În afară de cort și scule de pescuit, este recomandat să ai și alte lucruri de camping, cum ar fi:

  • O lanternă de pus pe cap care este necesară pentru a putea merge pe drum de noapte, atunci când ești la pescuit; această lanternă frontală este ideală și pentru drumeții, vânătoare, campinguri, are sistem reglabil de prindere și se poate fixa comod pe cap
  • Un felinar pentru a lucra și a găti în siguranță noaptea, pentru că de regulă campingul sau locul de pescuit este foarte întunecat și nu există lumini stradale
  • Un cuțit pentru curățarea peștelui și gătit
  • Grătar, ustensile și veselă pentru gătit
  • Un arzător care ajută la gătit, chiar și atunci când plouă și lemnul de foc uscat este greu de găsit.

Atunci când mergi la pescuit ai nevoie de asemenea lucruri, de aceea bagajele trebuie făcute din timp. Ideal este de luat un echipament minim, pentru a reduce greutatea bagajelor și a evita epuizarea forței fizice, mai ales când este necesar de parcurs un drum mai lung, pe jos, până în locul preferat de pescuit.

ARTICOLE SIMILARE

Aventuri bazavaniene în Å¢ara Taximetriștilor

realitatea

Ghici cine se relaxează la plajă

realitatea

ANDREEA MARIN si-a schimbat numele!

Marian Drăgulescu

realitatea

S-a dezlegat misterul disparitiei Monicai ex-Columbeanu

Impotriva curentului imobiliar

realitatea

Scrie un comentariu