Tabu
HEALTHSlider

Secretele ecodinamicii, această reciclare interioară care curăță corpul și mintea

Cum vă puteți îmbunătăți „performanța energetică”? Prin exploatarea, fără a le epuiza, a resursele fizice și mentale și reciclându-le cu „dinamul” interior. Cum să folosiți bunăstarea durabilă?

Reduceți consumul de stres

Un cuvânt de ordine: organizare! „Presiunea timpului este o sursă majoră de stres” , subliniază dr. Patrick Légeron, psihiatru. Secretul este mai presus de toate să nu vă supraîncărcați programul, chiar dacă înseamnă să cereți o ajustare de program sau să lucrați la distanță și să îndrăzniți să spuneți nu numeroaselor solicitări cu caracter profesional și privat. Minidetoxurile digitale sunt introduse. Seara și weekendurile, profităm la maximum prin stabilirea orelor libere.

Filtrați gândurile negative

„Gândirea este creativă și, în funcție de orientarea sa, poate pune în acțiune și energiza precum și genera anxietate și scleroză”, notează antrenorul Sihem Aubertin. Din fericire, se poate acționa asupra sistemului de gândire ca un mușchi pentru a programa noi căi cognitive. Specialistul recomandă practicarea a două minute de meditație mindfulness în fiecare zi pentru a primi gândurile și a permite emoțiile pe care le trezesc. Apoi cultivați ceea ce aduce bucurie și plăcere.

Cultivați-vă microbiomul

Sănătate, imunitate, longevitate, liniște… Totul vine și din stomac. Nimeni cu aceeași floră intestinală, greu de dat rețete gata făcute. Singura certitudine este că trebuie să consumăm vegetale. Gătim și consumăm leguminoase (linte, mazăre, fasole etc.), boabe (mei, amaranth, hrișcă etc.), legume (anghinare, păstârnac etc.).

Alimentați-vă „centrala internă”

Forța este în noi, știm să o păstrăm, chiar să o facem să crească fără să stârnească inflamația cronică, foarte obositoare. Opriți „focul digestiv” aprins de sandvișul preambalat care este înghițit rapid. Încercăm medicina ayurvedică: consumăm alimente ultra-proaspete, dar bine gătite în cantități mici, care sunt generos condimentate (chimen, turmeric, coriandru, ghimbir, chili, scorțișoară), stăm la masă la ore regulate și mestecăm mult timp. Pentru a evita reprizele de frig în această iarnă , ne uităm și la medicina chineză.

Încărcați-vă bateriile

Să ne conectăm la elementele care ne înconjoară, sunt pline de energie.

Fotovoltaic. Tonul este legat de luminozitate. Pentru cei care suferă de depresie sezonieră, ideal este să se expună dimineața 30 de minute la 30-50 de centimetri de o lampă de terapie cu lumină cu o intensitate de 10.000 LUX”, recomandă Charlotte Jacquet.

Turbină eoliană. Respirația profundă oxigenează țesuturile și organele. „Prin practicarea coerenței cardiace, scădem și secreția de cortizol și adrenalina (stres), creștem dopamina (energia) și serotonina (seninătatea),” subliniaza medicul naturist. Mod de utilizare: șase respirații profunde pe minut timp de 5 minute de trei ori pe zi. Inspirăm mult timp pe nas și expirăm și mai încet pe gură.

Geotermală. Nimic nu este mai bun ca o oră de plimbare săptămânală în pădure, în mediul rural sau lângă mare pentru a te umple cu ioni negativi (biostimulatori ai organismului rari în mediile noastre urbane poluate) pentru a te reîncărca în energie terestră.

Respectați ceasul biologic

Somnul, hormonii, imunitatea, apetitul, ceasul biologic ne guvernează toate funcțiile fiziologice, dar și emoțiile. Ciclul său variază de la persoană la persoană: în profilurile de dimineață, este mai puțin de 24 de ore; la cele de seară, dimpotrivă, afișează o întârziere de fază.

ARTICOLE SIMILARE

Margaret Atwood scrie continuarea Handmaid’s Tale inspirată de America modernă

realitatea

Ioana Ginghină te sfătuiește ce să faci dacă vrei să-ți salvezi căsnicia

Tabu Tabu

MARIZA transmite un mesaj video publicului din România

Tabu Tabu

Organizatorii Untold, după concertul controversat al lui Gheboasă la festival

Andreea Damian

Cu ce își ocupă timpul Andreea Raicu în izolare

Tabu Tabu

Scandal în familia Adelinei Pestrițu: a fost arestat pentru trafic de droguri

Andreea Damian

Scrie un comentariu