Home > Lifestyle > Cum sa scapi de teama de zbor

Cum sa scapi de teama de zbor

Daca vrei ca voiajele tale par avion sa nu mai fie o sursa continua si teribila de stress, sunt cateva trucuri pe care le poti aplica linistita. Iar daca frica nu iti dispare, pentru ca nu garantam pentru asta, poti macar sa spui ca ai incercat. Daca te bate gandul, de exemplu, sa folosesti alcool sau pastile ca sa iti calmezi fricile, afla ca acestea nu duc la niciun rezultat pozitiv. Se prea poate sa nu iti mai pese prea tare de actualul zbor, dar vei fi la fel de inspaimantata la urmatorul. De aceea ar fi mai bine sa apelezi la niste tehnici de calmare. Te poti concentra pe respiratie, inspirand in timp ce numeri pana la 4, retinand aerul pentru tot atata timp si expirand foarte incet. Vei observa ca dupa cateva minute te vei simti mult mai calma.

 

De asemenea, daca ai observat cumva ca te streseaza termenii specifici zborului (terminal, destinatie), incearca sa ii iei mai putin in serios. Cateva glume cu prietenele pe tema asta pot sa faca minuni.

 

Daca frica ta de zbor te impiedica pur si simplu sa zbori, si preferi sa calatoresti zeci de ore cu masina decat sa te sui la bordul unui avion, afla ca asta nu este o solutie. Trebuie sa zbori ca sa nu iti mai fie frica de zbor. Chiar daca ti se va parea ca esti complet expusa, fricile trebuie confruntate. Este ca atunci cand iti deschizi facturile dupa ce ai vorbit foarte mult la telefon. Neplacut, dar pana la urma trebuie sa o faci si pe asta.

 

Si, pana la urma, nu uita ca o calatorie cu avionul este, de fapt, mai sigura decat cele mai multe modalitati de a calatori. Conform statisticilor, riscurile de a ti se intampla ceva rau cat esti intr-un avion sunt foarte mici. Ai putea sa te imbarci intr-un avion in fiecare zi, si numai dupa 26.000 de ani sa iti vina randul sa ai un accident. Avioanele pot zbura chiar daca unul dintre motoare nu mai functioneaza, si pot ateriza in siguranta chiar si atunci cand vizibilitatea este 0. Sunt echipate sa zboare si in cele mai grele conditii meteo si au suficient carburant cat sa ajunga la cateva alte alte destinatii daca nu pot ateriza in locul stabilit.

 


Loading...

Comenteaza acest articol

Cum sa scapi de teama de zbor

by realitatea   1 min
0