Home > Lifestyle > Cum să scrii un articol bun

Cum să scrii un articol bun

Fie că este pentru o revistă, un ziar sau un blog, să scrii un articol este o activitate interesantă. Se întâmplă însă ca mulţi dintre cei care ar vrea să facă asta, să se oprească foarte curând pentru că nu ştiu cum să înceapă, cum să formuleze. Trebuie însă să ştii că şi cele mai bune articole sunt rezultatul unei munci organizate. Aşa că înainte de a începe să scrii, fă-ţi un plan pe care sa-l respecţi.

1. Stabileşte subiectul. Despre ce vrei să scrii? Chiar dacă subiectul tău nu este unul nou, trebuie să ştii sigur ce vrei să spui şi eventual să tratezi subiectul într-o manieră nouă.

2. Cui te adresezi? Întotdeauna trebuie să ştii cât mai exact cui i se adresează ceea ce urmează să scrii, astfel încât să poţi adapta scrisul la nevoile şi interesle publicului ţintă.

3. Adună informaţii. Oricât de pregătită ai fi într-un domeniu, este aproape imposibil să poţi să scrii ceva fără o minimă pregătire prealabilă. Cel mai bine este să faci o listă cu posibilele surse de inspiraţie.

4. Stabileşte lungimea articolului. Trebuie să ştii de la început cât de lung va fi articolul pentru a şti cât de mult poţi detalia anumite aspecte menţionate în el.

5. Trasează o schiţă a materialului. Este esenţial să ai un sumar a ceea ce vrei să scrii. Având această schiţă mereu în faţă vei evita să te abaţi prea mult de la subiect şi nici nu vei uita să notezi aspectele importante care ai dori să apară în articolul tău.

6. Scrie totul într-o manieră cât mai inteligibilă, fără fraze lungi şi pompoase, fără expresii uzate. Nu repeta obsesiv aceleaşi cuvinte (găseşte sinonime pentru ele), nu adopta un stil prea ironic, fii imparţială şi sinceră.

7. Reciteşte materialul de mai multe ori şi nu ezita să renunţi la pasajele pe care le consideri nefolositoare. În plus, verifică de două ori exactitatea informaţiilor introduse în text.

8. Ai grijă la greşelile de ortografie şi punctuaţie.

Apoi anunţă-ne unde şi ce ai publicat!

Articole asemanatoare
CASTIGA UNUL DIN CELE 4 SETURI DIN GAMA TRIND
CASTIGA UNUL DIN CELE 10 SETURI DOLCE NATURA!
DE NECREZUT: Charlize Theron nuduri in Playboy / 9 FOTO
Raluca van Staden, romanca gratie careia cancerul e depistat în 6 minute

2 Responses

  1. Pingback : Cum să scrii un articol bun | Elodia

  2. Marioara Radu

    Trimiteti va rog semnaturi de sustinere pentru profesoara de matematica fizica Radu Marioara,direct la Biroul Electoral Central.Multumesc.

Comenteaza acest articol

Cum să scrii un articol bun

by realitatea   1 min
2