Tabu
Image default
BEAUTY

Cum să-ți decolorezi părul în mod natural cu miere

Dacă vrei să obții o nuanță mai deschisă pentru podoaba ta capilară, îți recomandăm să folosești un amestec pe bază de miere. Astfel, părul își va păstra umiditatea și echilibrul natural, chiar și după decolorare.

Mierea este foarte lipicioasă, așa că va trebui s-o combini cu apă pentru a putea s-o aplici pe păr. Amestecă bine patru părți miere cu o parte apă/oțet de mere (care acționează ca un balsam) într-un bol. Dacă dorești o schimbare mai drastică, adică o nuanță mai deschisă, poți adăuga puțină apă oxigenată în amestec.

Nu folosi apă oxigenată, dacă ai păr negru sau roșcat închis, deoarece vei obține o nuanță de portocaliu, care s-ar putea să te dezamăgească. Pentru o nuanță de roșiatic-blond, adaugă în amestec niște pudră de henna, scorțișoară sau cafea măcinată. Pe de altă parte, adăugarea de petale de hibiscus va crea o nuanță de blond căpșuni.

Lasă ingredientele să se întrepătrundă timp de 30-60 minute. Aplică amestecul pe păr. Pune un prosop peste umeri pentru a-ți proteja hainele, apoi toarnă amestecul de miere pe păr în doze mici. Masează cu degetele părul, pentru a răspândi uniform amestecul de miere. Repetă până acoperi tot părul.

Acoperă părul cu plastic și lasă balsamul de miere să acționeze. Folosește o cască de duș sau câteva folii de plastic pentru a-ți acoperi părul. Lasă mierea în păr timp de cel puțin 2 ore pentru ca decolorarea să se producă.

Menține amestecul în par peste noapte, pentru rezultate și mai bune! Mierea va acționa, de asemenea, ca un tratament de condiționare profundă, dacă o lași în păr mai mult timp! Menține, așadar, casca de duș peste păr și nu uita să pui un prosop peste pernă. Clătește părul cu apă caldă, apoi șamponează-l, așa cum procedezi de obicei.

ARTICOLE SIMILARE

Trucuri pentru repararea machiajului

realitatea

Produsele cosmetice care te ajută să faci față iernii

Andreea Damian

Beauty: Tendințe toamnă iarnă 2010

realitatea

Celine Dion radiază la 52 de ani! Cum arată fără machiaj

Andreea Damian

Mirela Zeţa – Despre frumuseţe şi ritualuri de îngrijire

Cum să scapi de acnee

Scrie un comentariu