Tabu
BEAUTY

Cum să tratezi cicatricile provocate de acnee

Dacă acneea ta a lăsat cicatrici pe piele, nu intra în panică, există soluții. Descoperă recomandările dermatologilor pentru a reduce sau chiar a elimina cicatricile pielii cauzate de acnee.

Acneea este un adevărat flagel pentru persoanele care suferă de ea. Dacă unele persoane se pot lăuda că nu au suferit niciodată de această problemă dermatologică (care apare frecvent în perioada adolescenței), există un alt grup de persoane care sunt grav victimizate, până la punctul de a pavea sechele pe tot parcursul vieții. Acestea pot apărea ca pete pigmentare și/sau cicatrici.

Îndepărtarea acestora poate fi dificilă, dacă nu chiar imposibilă, în funcție de cât de adânci sunt. Din acest motiv, este de preferat să le preveniți sau să cereți sfatul dermatologului înainte de a începe tratamentele anti-cicatrice. Dacă cicatricile există deja și vrei să le elimini, sau măcar să le reduci, există o serie de soluții pe care deja le poți încerca. 

Tratamentul semnelor roșii și inflamatorii

Aceste urme temporare apar de la câteva săptămâni la câteva luni după formarea acneei. „Trebuie să-ți continui tratamentul anti-acnee, local și/sau oral. Acesta din urmă are o acțiune asupra remodelării pielii, sau o acțiune antiinflamatoare care va ajuta la minimizarea roșeață”, explică Dermato Drey, dermatolog și vedetă pe rețelele de socializare, potrivit Femme Actuelle. De asemenea, profesionistul din domeniul sănătății recomandă să vă protejați bine de soare, astfel încât aceste tipuri de urme să nu se transforme în pete maronii.

Tratamentul cicatricilor pigmentare de pe față

Acestea sunt cauzate de hiperpigmentarea post-inflamatoare. Afectează în special pielea întunecată și neagră, deoarece pielea lor produce multă melanină. „Pentru a minimiza aceste cicatrici, este, de asemenea, necesar să se continue tratamentul împotriva acneei. Dacă acneea nu este prea severă, acidul azelaic poate fi un bun compromis împotriva acneei și împotriva petelor în același timp”, ne sfătuiește medicul. Protejarea de soare este, de asemenea, un pas esențial pentru a preveni agravarea acestei probleme a pielii.

Tratamentul cicatricilor severe de acnee

Aceste cicatrici profunde, numite și cicatrici atrofice sau hipertrofice, pot fi îngrijite în mai multe moduri. „Este posibil să se facă laser fracționat (ablativ sau nu), injecții cu acid hialuronic pentru cicatrici în văile goale sau chiar liftinguri chirurgicale pentru cicatrici în formă de U”, explică Dermato Drey. „Există și alte tehnici mai ușoare, cum ar fi mezoterapia sau peelingurile ”, continuă ea.

Oricum, inainte de a apela la orice metoda de laser, peeling sau alt tratament, este important să discuți cu medicul tău, pentru a alege varianta care se potrivește cel mai bine tipului tău de acnee. Pentru a afla care este cea mai bună soluție pentru tine, cel mai bine este să o discuti direct cu medicul estetician sau dermatologul. În funcție de adâncimea cicatricilor, tratamentul nu va fi același.

Cum să elimini cicatricile acneei în mod natural?

Dacă vrei să tratezi cicatricile mai natural, există și soluții. Cicatricile trebuie tratate atât din interior, cât și din exterior. Expertul recomandă mai întâi ulei de măceș, un „agent de vindecare excelent”, sau ulei esențial de trandafir, pentru uz extern.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Parfum Marry Me de la Lanvin

realitatea

Parfumuri de 5 stele la București

realitatea

Christian Dior – Noua colectie de machiaj in editie limitata

“Tanţa lui TEO”, SCHIMBARE MAJORĂ DE LOOK! Cum arată NUAMI DINESCU!

Dieta cu ajutorul căreia Elena Udrea a slăbit 12 kg în 2 luni

realitatea

A amestecat două ingrediente minune și le-a aplicat pe dinți. Rezultatul s-a văzut după primul periaj

Andreea Damian

Scrie un comentariu