Tabu
BEAUTY

De ce ar trebui să evitați să folosiți crema hidratantă pentru corp pe față

Iarna, pielea este mai uscată și simțim nevoia să o hidratăm în mod regulat. Dacă uneori poate fi tentant să îngrijim fața și corpul cu aceeași cremă (din motive practice sau de buget), aceasta este o greșeală. Vă explicăm de ce.

Pielea trebuie să fie hidratată. Dacă ai acest obicei de ceva vreme, s-ar putea să fi crezut că cremele de corp sunt potrivite pentru hidratarea feței. Din păcate, te înșeli. Rezultă că, în realitate, este foarte important să disociezi aceste două produse cosmetice care nu au deloc aceleași compoziții.

Cremă de corp, cremă de față: care sunt diferențele?

Într-adevăr, dacă par să aibă aceleași texturi și sunt destul de asemănătoare, îngrijirea feței și îngrijirea corpului sunt departe de a fi identice. Sunt tocmai formulate special pentru a fi aplicate fie pe pielea fetei, fie pe cea a corpului. Pielea de pe fata ta, de exemplu, nu are aceeasi grosime ca cea de pe corp. Este mult mai fină și supusă altor probleme: modificări hormonale, expunere la razele UV și mai presus de toate mult mai sensibilă decât cea a corpului tău.

Astfel, tratamentele faciale sunt concepute ținând cont de „calitatea pielii, natura acesteia, vârsta, sensibilitatea sau chiar expunerea la UV”, explică Frédérique Fiszenson Albala, medic dermatolog. Pentru corp, este diferit. „Ceea ce contează este impresia de plăcere”, trebuie să hidratezi bineînțeles, dar și să te joci cu experiența senzorială.

Aplicarea unei creme de corp pe față: care sunt riscurile?

Din toate aceste motive, pentru fața ta au fost create creme specifice cu agenți hidratanți special formulați, pentru a trata anumite probleme: pori dilatați, ten gras, anti-îmbătrânire, pete maronii spre deosebire de cremele hidratante pentru corp care conțin compuși hidratanți, agenți „de multe ori prea bogați, prea parfumați, nu suficient de specifici pentru nevoile feței”, adaugă medicul dermatolog. O astfel de utilizare ar putea irita pielea feței și chiar poate duce la apariția unor coșuri mici.

ARTICOLE SIMILARE

LILI SANDU a slabit fortat?

Tot ce trebuie să știi despre utilizarea unui dermaroller. Cum îți afectează tenul

Andreea Damian

Cum arată cea mai frumoasă româncă, conform Inteligenței Artificiale

Andreea Damian

Frotox este noul Botox?

Andreea Damian

10 moduri de a reduce celulita și de a scăpa de aspectul de coajă de portocale

Andreea Damian

De nerecunoscut! Cum arata Andreea Esca cu breton

Scrie un comentariu