Tabu
Image default
LIFE & LOVESlider

De ce femeile par să îmbătrânească mai repede decât bărbații

Nu este un secret faptul că femeile trăiesc mai mult decât bărbații. Există, însă, și un decalaj în ceea ce privește rata de îmbătrânire, iar femeile par să fie în dezavantaj. Femeile îmbătrânesc mai repede decât bărbații.

Și nu este o surpriză, doamnele au o mulțime de motive – de la sarcină la menopauză și lista nu se termină aici.

Femeile sunt mai afectate de stres decât bărbații

Stresul de la locul de muncă le afectează mai puternic pe femei, potrivit studiilor. De asemenea, fluctuațiile hormonale care apar în cazul femeilor sunt asociate cu depresia. Mai mult, depresia sezonieră are un impact mai mare asupra femeilor decât asupra bărbaților. Stresul constant duce la creșterea nivelului de cortizol, hormon responsabil pentru degradarea colagenului și elastinei, proteine care oferă fermitate și elasticitate pielii.

Femeile care au născut îmbătrânesc mai repede

Un studiu a demonstrat că sarcina te poate face să arăți cu 11 ani mai bătrână. Cercetătorii au descoperit că femeile care au născut au telomeri mai scurți decât cele care nu au fost însărcinate și nu au născut. Telomerii sunt părți situate la capătul fiecărui cromozom. Cu cât telomerii sunt mai scurți, cu atât vei părea mai în vârstă.

Pielea bărbaților este mai groasă

Potrivit medicilor dermatologi, pielea bărbaților este cu 25% mai groasă decât pielea femeilor. Procentul variază de la o persoană la alta, dar în general acesta este nivelul mediu. Cu toate acestea, deși bărbații au mai puține riduri, cele pe care le au sunt de obicei mai adânci decât la femei.

Nivelul de testosteron este diferit

Estrogenul este principalul hormon feminin, iar testosteronul este hormonul masculin. Nivelul ridicat al testosteronului, care este specific bărbaților, are un efect de încetinire a îmbătrânirii. Deși estrogenul are un rol similar anti-îmbătrânire, producția de estrogen scade mai repede de-a lungul anilor decât a testosteronului. De aceea femeile se confruntă mai devreme cu apariția ridurilor decât bărbații.

Menopauza accelerează îmbătrânirea

Scăderea drastică a nivelului de hormoni în timpul menopauzei accelerează procesul de îmbătrânire. Când intră la menopauză, organismul femeilor produce mai puțin colagen, proteina responsabilă pentru fermitatea pielii. Rezultatul este o piele lipsită de elasticitate, care se ridează mai repede și „se lasă”, ceea ce accentuează și mai mult aspectul de chip îmbătrânit.

ARTICOLE SIMILARE

Nu mai arunca apa de orez! Are beneficii nebănuite pentru păr

Andreea Damian

Motivul incredibil pentru care actrița Gillian Anderson a renunțat la sutiene

Andreea Damian

Mircea Badea și Carmen Brumă, imaginea care a aprins internetul. Cum s-au pozat la piscină

Andreea Damian

Orașul european preferat de milioane de turiști va interzice fumatul pe terasele restaurantelor

Andreea Damian

Compoziția unică a laptelui matern poate ajuta bebelușii să își regleze ritmul circadian

Andreea Damian

Markus Schulz lanseaza o noua piesa alaturi de KAZIBO Music!

realitatea

Scrie un comentariu