Tabu
Image default
HEALTH Slider

Mușcăturile de insecte | 8 uleiuri esențiale eficiente pentru a le combate

Este vară și ne place să petrecem mult timp afară, la fel și insectelor. Țânțarii, păianjenii, căpușele, iată câte insecte caută să ne chinuie când mergem la picnic sau seara, pe terasă. În acest articol veți descoperi ce uleiuri esențiale să folosiți pentru a vă proteja sau pentru a calma iritația provocată de mușcătură.

Deoarece vremea este prietenoasă, petrecem mai mult timp în aer liber. Dar când soarele stă mai mult timp pe cer și temperaturile sunt mai ridicate, și insectele ies din ascunzătorile lor pentru a ne face viața un chin.

MUȘCĂTURILE DE INSECTE: CUM SĂ LE RECUNOAȘTEM?

Este dificil să știm exact care mușcătură provine de la o anumită specie. Potrivit medicilor, mușcăturile lor sunt practic la fel! „Indiferent de insectă, mușcătura sa se manifestă prin apariția unei papule roșii pe piele, cu un diametru care variază de la 1 la 15 milimetri în funcție de insectă”, specifică dr. Michael Naouri, dermatolog, potrivit Journal des Femmes.

În ceea ce privește aspectul, toate arată la fel. În ceea ce privește sentimentul, au manifestări oarecum diferite, dar un lucru le leagă: provoacă iritații și mâncărime.

ULEIURI ESENȚIALE ȘI MUȘCĂTURILE DE INSECTE: PE CARE SĂ LE FOLOSIȚI PENTRU PROTECȚIE?

Există atâtea soluții naturale pentru a scăpa de țânțari. Anumite uleiuri esențiale au un efect repelent pentru insecte. Pentru a preveni mușcăturile de insecte, experții propun soluții repelente obținute din ulei esențial. Prevenirea este mai bună decât vindecarea. Se știe că unele uleiuri esențiale resping insectele și se transformă în repelenți naturali.

Iată o rețetă ușoară, bazată pe uleiuri esențiale, care respinge efectiv toate insectele nedorite.

Ingrediente:

10 picături de ulei esențial Java Lemongrass
5 picături de ulei esențial de tei Kaffir
10 picături de ulei esențial de mușcată de trandafir
2 picături de ulei esențial de mentă
160 picături de ulei vegetal Argan

Soluția repelentă trebuie aplicată pe părțile corpului pe care doriți să le protejați: 5-10 picături. Puteți repeta gestul de până la 4 ori pe zi.

Soluții calmante pentru mâncărime și roșeață

Pentru a scăpa de acest sentiment neplăcut, primul reflex pe care îl avem este să ne scărpinăm foarte tare. Este o greașeală uriașă. Acest lucru nu face decât să înrăutățească situația. Așadar, pentru a calma diferitele mușcături de insecte, Aroma-Zone recomandă utilizarea următoarelor uleiuri esențiale: Ulei esențial de lavandă, Geranium Rose din Egipt, Mușețel Roman, Mentă.

ARTICOLE SIMILARE

Influența vremii asupra stării noastre de sănătate

Andreea Damian

10 alimente care intensifică senzația de foame

Andreea Damian

Johnny Depp pregătește un musical „neautorizat” despre Michael Jackson

Andreea Damian

Metodele contraceptive cu regim extins de administrare, o solutie pentru femeile moderne

realitatea

Aceste aplicații ar putea să fi informat Facebook despre când ai făcut sex ultima oară

Andreea Damian

„Wonder Woman” Gal Gadot a anunțat că este însărcinată din nou

Andreea Damian

Scrie un comentariu