Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Îngrijirea tenului | Cât timp se așteaptă între aplicările produselor cosmetice

Este o întrebare aparent stupidă și totuși atât de înțeleaptă. Ar trebui să așteptăm un anumit timp pentru a permite cremei de zi să pătrundă în piele înainte de a aplica un alt produs de îngrijire a tenului sau de machiaj? Putem aplica totul dintr-o dată ca să ne bucurăm de beneficiile produselor cosmetice?

Fie că ești o fană a stratificării (aplicarea succesivă a mai multor produse pe față), fie că utilizezi o singură cremă dimineața, te-ai întrebat probabil cât timp tebuie să aștepți între aplicările produselor cosmetice.

De fapt, pentru a maximiza efectele de îngrijire ale rutinei de înfrumusețare, este necesar să aștepți până când produsul aplicat ( conturul ochilor, ser, cremă de zi etc.) este perfect absorbit înainte de a aplica altul. Timpul de expunere nu poate fi cu adevărat estimat, deoarece fiecare produs are un timp de impregnare foarte specific, care depinde în principal de tipul și textura sa.

Dacă, pentru moment, niciun studiu actual nu este capabil să demonstreze științific că așteptând între fiecare aplicare sporești eficiența acestora, dermatologii ne sfătuiesc să așteptăm aproximativ un minut înainte de a aplica alt produs. Scopul? Produsele și texturile lor nu se amestecă prin aplicarea ulterioară. De asemenea, unele formule precum serul sau îngrijirea conturului ochilor necesită un timp de aplicare și, dacă este posibil, un masaj ușor în timpul aplicării, pentru a facilita penetrarea.

Doar protecția solară trebuie aplicată ultima pe față, astfel încât stratul de protecție să nu fie diluat atunci când se aplică alte creme sau produse cosmetice.

ARTICOLE SIMILARE

Fosta asistentă a lui Mariah Carey susține că managerul vedetei a agresat-o fizic și a numit-o “târfă”

realitatea

Produsele de îngrijire a pielii te pot face să arăți mai puțin stresată? Explicația dermatologilor

Andreea Damian

13 celebrități ale căror nume reale sunt un mister, chiar și pentru fanii adevărați

Andreea Damian

Dinu Maxer, prima reacție după ce a anunțat divorțul de soția lui, Deea

Andreea Damian

Van Gogh reinterpretat ⎥ Noaptea înstelată din piese de Lego

Ciocîrlan

Terapia autoironiei – cum te poate face să te simți mai fericit

Andreea Damian

Scrie un comentariu