Tabu
FASHIONSlider

Dior Fashion Show | Maria Grazia Chiuri a creat un basm modern la Palatul Versailles

Pentru a-și prezenta colecția de toamnă-iarnă 2021-2022, Maria Grazia Chiuri a creat un basm care prinde rădăcini în Sala Oglinzilor din Palatul Versailles, transformată pentru această ocazie într-un cadru magic.

Basmul este baza tuturor lucrurilor. Într-un basm găsim arhetipurile binelui și răului, dificultățile cu care se confruntă oamenii în construirea relației lor cu lumea, magia, visele, fericirea și pericolul. În acest sezon, Maria Grazia Chiuri revine cu o nouă poveste de modă.

Universul poveștilor transpus la Versailles

Frumoasa și bestia, filmul din 1946 regizat de Jean Cocteau, Soldățelul de plumb al lui Hans Christian Andersen, Scufița Roșie, versiunea Angelei Carter, toate aceste lumi au inspirat-o pe Chiuri să facă o prezentare încântătoare, dezvăluită într-un film realizat la Versailles. Un castel tulburător, un amurg misterios, scări maiestuoase și o galerie goală: totul se reunește pentru a scufunda privitorul într-o atmosferă magică. Hainele ascund, de asemenea, referințe la povești: rochii ușoare brodate delicat, uniforme de soldați reinventate, pelerine și simboluri poetice.

Sala oglinzilor

Chiar în Sala Oglinzilor a fost filmată parada, transformată pentru ocazie într-o „Galerie des Ombres” de artistul italian Silvia Giambrone. Ca în fiecare sezon, Maria Grazia Chiuri a dorit să implice artiste, pe care le invită să ofere propria interpretare.

Silvia Giambrone și-a imaginat oglinzi care le acoperă pe cele ale galeriei și a căror suprafață reflectantă este acoperită cu ceară și spini. Întruchipează blestemul care îi așteaptă pe eroii fiecărei povești, pericolul latent care poate schimba povestea. În mijlocul acestei alei defilează modelele care transmit un mesaj: reflectarea nu mai este importantă, femeile trebuie mai ales să fie stăpâne pe ele și să meargă înainte cu capul sus.

O coregrafie uluitoare

Pentru a îmbogăți în continuare acest univers mistic, Maria Grazia Chiuri, o mare iubitoare a dansului contemporan, a apelat la dansatoarea și coregrafa israeliană Sharon Eyal. Îmbrăcați în salopete, dansatorii se mișcă în acest castelul cufundat în semi-întuneric, se plimbă printre modele, se agață de mărăcinii care ies din oglinzi, devin una cu locul.

„O mișcare care iese în evidență printr-o frumusețe declinată în mai multe straturi, mai multe niveluri”, explică coregraful, potrivit Vogue. „Și, prin urmare, aceasta poate deveni și tulburătoare, oblică, nu numai liniștitoare, ci și hrană pentru gândire. Frumusețea care vine din interior și din experiență.” Acesta este exact mesajul transmis de Maria Grazia Chiuri în colecțiile sale Dior. Indiferent ce definiție dăm feminității astăzi, ceea ce o face frumoasă este identitatea sa.

ARTICOLE SIMILARE

Tendința glamour a sezonului: cum obții coafura stup

Andreea Damian

Tot ce trebuie să știi despre aburirea părului

Andreea Damian

Tipul de cancer care face foarte multe victime în rândul tinerilor europeni

Andreea Damian

Un nou scandal între Brad Pitt și Angelina Jolie. Motivul pentru care actorul își dă în judecată fosta soție

Andreea Damian

ANDRÉ RIEU lanseaza DVD-ul “Live in Bucuresti”

realitatea

Philip Morris acuzată de ipocrizie din cauza unei reclame împotriva fumatului clasic

realitatea

Scrie un comentariu