Tabu
Image default
HEALTH Slider

De ce ne este adesea foame înainte sau în timpul menstruației

Cu câteva zile înainte de începerea menstruației, este posibil să avem mai mult poftă de mâncare. Aceste pofte pot apărea și în timpul menstruației. Dar de ce tânjește corpul nostru după mai multă mâncare când vine vorba de menstruație?

Constipație, migrene, dureri de spate, crampe abdominale, greață, acnee. Aceste diferite inconveniente pot apărea înainte sau în timpul menstruatiei. Când apar în zilele anterioare menstruației, se numește sindrom premenstrual (PMS). Când durerea însoțește menstruația, se numește dismenoree. Pe lista senzațiilor neplăcute asociate menstruației este, de asemenea, foamea. Unele femei au deseori o poftă de dulce sau sărat în timpul sau înainte de începerea acestei perioade a lunii. Dar cum se explică apariția acestor pofte?

Este normal să vă fie mai foame înainte sau în timpul menstruației?

„Estrogenul și progesteronul sunt ciclici, ceea ce înseamnă că se schimbă și fluctuează pe parcursul lunii. Ei ne afectează apetitul și metabolismul, ceea ce poate duce la creșterea senzației de foame. Modificări ale poftei de mâncare de-a lungul ciclului menstrual”, explică dr. Jolene Brighten, un specialist american în sănătatea femeilor, potrivit Femme Actuelle. Aceasta adaugă că este foarte obișnuit să aveți pofta de mâncare înainte sau în primele zile ale perioadei, deoarece necesarul de calorii poate crește cu 5-10% în timpul fazei luteale, care începe după ovulație.

Dr. Jolene Brighten explică faptul că disconfortul experimentat în jurul menstruației este legat de fluctuațiile hormonale. În mod clar, tindem să fim mai flămânzi în această perioadă din cauza modificărilor hormonale care apar înainte de menstruație. „În timpul fazei luteale, corpul tău eliberează progesteron pentru a pregăti corpul pentru sarcină”, spune ea. Potrivit specialistului, nivelul progesteronului este, în general, mai ridicat spre mijlocul fazei luteale și este asociat cu o creștere a poftelor și a foamei. „Pe de altă parte, estrogenii au un efect supresor al poftei de mâncare și încep să scadă chiar înainte de menstruație, ca răspuns la eșecul oului. În funcție de nivelurile acestor hormoni, este posibil să fiți mai înfometate înainte de menstruație”, continuă ea.

De ce vrem să mâncăm alimente cu zahăr mai mult înainte sau în timpul menstruației

Un studiu publicat în revista Human Reproduction în 1997 a arătat că pofta de dulciuri era frecventă cu câteva zile înainte de apariția menstruației și, în special, la femeile care sufereau de sindrom premenstrual. Potrivit dr. Jolene Brighten, pofta de dulciuri și carbohidrați apare deoarece aceste alimente „ne fac să ne simțim bine”. Pe scurt, ele ne îmbunătățesc starea de spirit și energia.

„Modificările hormonale din timpul ciclului afectează, de asemenea, neurotransmițătorii, cum ar fi serotonina. Scăderile serotoninei (un neurotransmițător din sistemul nervos care vă ajută să vă simțiți bine) înainte de menstruație vă dau pofte de carbohidrați. Carbohidrații pot ajuta la creșterea nivelului de serotonină”, ​​explică ea.

Cum să reduceți poftele?

Pentru a evita aceste pofte, este recomandat să consumați mai multe proteine, grăsimi și așa-numiții carbohidrați liniți pentru vă simți plini după mese. În timpul fazei luteale, este recomandabil să luați micul dejun compus din diferiți nutrienți. Dacă organismul dorește în permanență să mănânce, este mai bine să consumați semințele oleaginoase, spune dr. Jolene Brighten. Un alt sfat: beți lichide, deoarece setea este uneori confundată cu foamea. Și, dintr-un motiv întemeiat, hipotalamusul reglează setea și foamea în același timp și în același mod.

Specialistul explică faptul că stresul, lipsa somnului și activitatea fizică pot amplifica simptomele legate de menstruație. Prin urmare, ea recomandă reducerea stresului prin exerciții de respirație și somn suficient, între 7 și 8 ore pe noapte. De asemenea, recomandă practicarea unei activități fizice precum mersul pe jos, yoga sau chiar alergarea pentru a obține un echilibru hormonal mai bun.

ARTICOLE SIMILARE

Festivalul Coachella, anulat anul acesta

Andreea Damian

Revista Vogue Italia reacționează la criza coronavirusului cu o copertă complet albă

Andreea Damian

Fostă fată Bond, infectată cu coronavirus

Andreea Damian

Pamela Anderson a avut o aventură cu Vladimir Putin

Andreea Damian

Ești la dietă? Iată 6 băuturi pe care le poți comanda când ieși în oraș

Andreea Damian

Dwayne Johnson, cel mai bine plătit actor din lume în 2019

Andreea Damian

Scrie un comentariu