Tabu
LIFESTYLESlider

De ce nu mai trebuie să folosești lumânări parfumate în casă. Avertisment de la un chimist

În timp ce lumânările parfumate emană un miros plăcut, cercetările recente au demonstrat că acestea produc vapori și particule care pot fi dăunătoare pentru sănătate atunci când sunt inhalate în doze mari.

Studiile sugerează că acestea pot fi periculoase pentru sănătate, deoarece toxicitatea lumânărilor este similară cu cea a vaporilor de motorină, precum și datorită folosirii fitilurilor care conțin metale grele, precum plumbul. Acestea emit niveluri ridicate de poluanți din aer, care au fost legate de boli ale inimii, boli respiratorii și alte probleme de sănătate.

Cercetatorii atrag atenția și asupra efectelor nocive ale lumânărilor perfumate la nivelul plămânilor, fiind considerate un factor de risc pentru bolile respiratorii, cum ar fi astmul și bronșita. Lumânările pot produce substanțe chimice toxice, precum formaldehida, ceea ce poate crește riscul de cancer.

De asemenea, lumânările cu parafină au un impact negativ asupra calității aerului din interior și pot conduce la dezvoltarea unor probleme de sănătate la nivelul pielii. În plus, lumânările parfumate pot afecta sănătatea animalelor de companie care trăiesc în case cu proprietarii care folosesc frecvent aceste lumânări.

Potrivit chimistului american  Dan Gubler, utilizarea lumânărilor parfumate ar trebui limitată sau evitată complet. El recomandă celor care folosesc lumânări parfumate sa aeriseasca foarte bine încăperea, după arderea lor, pentru a se minimiza efectele negative asupra sănătății.

„Au existat mai multe studii clinice recente care au arătat recent faptul că arderea frecventă a lumânărilor poate cauza probleme serioase de sănătate. Când ne gândim la poluare luăm în calcul doar ceea ce se petrece afară, în exterior. Totuși, nu luăm în calcul și lumânările parfumate, odorizantele de cameră sau alte astfel de obiecte. Lumânările sunt făcute din parafină ieftină, conțin arome artificiale și coloranți și atunci când le ardem se elimină monoxid de carbon, dioxid de carbon și alte componente volatile.”, a declarat specialistul, conform The Mirror.

În timp ce mulți iubitori de lumânări parfumate ar putea fi tentați să păstreze aceste obiecte în casă, experții avertizează asupra pericolelor asociate cu utilizarea frecventă a acestora.

Este important să fim atenți la calitatea și cantitatea acestor produse pe care le folosim în casa noastră și să ne orientăm spre alternative mai sigure pentru a crea aceeasi atmosfera calda si relaxanta

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Top 10 oameni iritanţi pe Facebook

Smiley și Gina Pistol s-au relaxat la munte în avans de ziua lui

Tabu Tabu

Ce nume au ales Smiley și Gina Pistol pentru fiica lor

Andreea Damian

Alicia Keys își va publica memoriile într-o carte care va apărea în noiembrie

Andreea Damian

Tudor Chirilă, schimbare de look înainte de Vocea României

Andreea Damian

Miley Cyrus, topless pe o felicitare de Crăciun: “Free the Nipple”

Scrie un comentariu