Tabu
Image default
lifestyle

De ce PLOUA DE PASTE? Vine Potopul? STAREA VREMII de Paste

A plouat la Slujba de Inviere, ploua in continuare si in prima zi de Paste. Vorba din batrani s-a adeverit: “Cum e de Florii, asa va fi si de Paste!”.  De ce ploua de Paste, dincolo de explicatiile meteorologice? Au aparut deja comentariii cum ca, in aceasta perioada de criza, Dumnezeu vrea sa ne incerce credinta si de aceea, la Inviere, a vrut sa vada cum credinciosii trec peste intemperii si vin la Sfanta Slujba. De asemenea, El vrea sa vada daca noi tinem traditiile in prima zi de Paste, neimpiedicati de starea vremii…

Evident, insa, se dezvolta si teoriile apocaliptice: “E inceputul Potopului!”, “Sunt Lacrimile Domnului si ele se vor strange itr-un torent care va crata Pamantul de tot ce e rau!”. Mai multe despre Teoria Apocalipsei AICI: http://www.tabu.ro/predictii-ale-apocalipsei/

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen Suceveanul, avertizează, în Pastorala de Paşte, că unii oameni din Europa creştină vor o societate fără Dumnezeu şi că vor să-l alunge din creaţia sa prin programe economice şi prin legi care promovează imoralitatea pervertind demnitatea omului.

“Astăzi vedem cu toţii cum unii oameni din Europa creştină vor să fie nemuritori aici pe pământ şi ce este şi mai înfricoşător este faptul că aceştia vor o societate, o lume fără Dumnezeu. Aceşti oameni au întors spatele la Dumnezeu şi vor să-l alunge din creaţia sa prin programe economice şi legi care promovează imoralitatea, pervertind demnitatea omului făcut după chipul lui Dumnezeu, ademenesc, îndeamnă şi chiar constrâng prin măsuri economice, ca oamenii să le urmeze, adică să renunţe la trăirea vieţii călăuzite de învăţătura creştină, să se lepede de Dumnezeu”, se arată în Pastorala IPS Pimen Suceveanul.

VREMEA DE PASTE – predictii meteorologice

Vor fi averse ce pot cumula 10 – 15 l/mp însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi izolat grindină, în Capitală şi Iflov între orele 19.15 – 21.00.

În prima zi de Paşte avem parte de vreme capricioasă. Norii vor acoperi cerul mai toată ziua şi doar trecător răzbat şi câteva raze de soare. Spre seară, ploile în averse şi descărcările electrice apar în aproape toată ţara şi izolat este posibil să cadă grindină. Chiar dacă soarele este scump la vedere şi vremea neprietenoasă, regimul termic este generos, cu valori maxime cuprinse între 13 şi 21 de grade.

Bucureşti
În Bucureşti, vremea rămâne tot schimbătoare, cu soare puţin, nori mulţi, ploi, descărcări electrice şi câteva rafale de vânt. Singura veste bună este că va fi cald cu o maximă de 18..19 grade.

Regiuni
În vestul arcului carpatic, vremea este şi astăzi o copie a celei de ieri. Deşi va fi şi soare, norii întunecă destul de des cerul şi nu lipsesc ploile în averse, tunetele, fulgerele şi vântul mai intens. Doar regimul termic este potrivit pentru o zi de sărbătoare: 13 grade la amiază la Miercurea Ciuc, 16 grade la Braşov şi 19 grade la Oradea, Satu Mare şi Baia Mare.

În sudul ţării este uşor mai cald, însă nici aceste regiuni nu sunt ocolite de averse, descărcări electrice şi din când în când şi vânt mai insistent, mai ales în estul Munteniei. Chiar dacă este puţin soare, maximele sunt totuşi ridicate: 17 grade la Buzău, Râmnicu Vâlcea şi Târgu Jiu, 18 grade la Drobeta Turnu Severin şi la Craiova, 19 grade la Alexandria şi 20..21 de grade la Giurgiu şi la Călăraşi.

Nici în Dobrogea nu este vreme mai bună, deşi aici ploile sunt mai puţine şi mai slabe. Vântul este energic, iar maximele ajung la 19 grade la Constanţa şi 20 la Tulcea.

Vreme capricioasă şi în Moldova, cu ploi, tunete şi fulgere. Maximele sunt modeste: 13 grade la Suceava, 15..16 grade la Piatra Neamţ, Botoşani şi Bacău, 17 grade la Iaşi şi Vaslui şi 18-19 grade la Focşani şi la Galaţi.

ARTICOLE SIMILARE

MOTIVUL real pentru divortul Roxanei Ionescu

Eminem a câştigat 3,3 milioane de dolari în doar 3 ore

realitatea

Vara asta se poartă cu muşchi!

realitatea

TOP 10 DIVORTURI 2012 in Romania

Adevarul despre noua operatie a lui Dan Bittman!

INGU – Terry von Gunzburg

realitatea

Scrie un comentariu