Tabu
Image default
lifestyle

De Phazz, un colaj tonic pentru începutul de săptămână

„Jazz cu platan” este felul principal pe care-l servește DJ-ul neamț Pit Baumgartner împreună cu proiectul său De Phazz, acronim de la „destination f(ph)uture jazz”. Avantajul îmbinării beaturilor electro cu voci soul-jazz este că produsul finit va fi deopotrivă pe placul amatorilor de dub și ambiental, dar îi va mișca și pe iubitorii soulului din era „Motown” sau pe amatorii jazzului clasic.

Totul e să ai răbdarea să descoperi „perlele” muzicale strecurate printre downbeaturile și platanele chill out. „Ce fac eu ține mai degrabă de colaj”, spune Baumgartner într-un interviu pentru NPR, postul național de radio al SUA.

 „Muzica mea poate fi ascultată și în timp ce faci altceva. Însă dacă vei pleca urechea, vei avea surpriza de a descoperi tot felul de perle”, afirmă liderul proiectului De Phazz.

Pe 24 noiembrie, Baumgartner și compania vor oferi fanilor români ocazia să pescuiască perle soul-jazz într-un concert organizat la Teatrul Național din București de Compania Events și prezentat de HP. Excentricul producător și DJ din Heidelberg va fi însoțit, printre alții, de vocaliștii de culoare Pat Appleton, cântăreața de „nu jazz” lansată la finele anilor ’90 de piesa „Mambo Craze”, și Karl Frierson, care tocmai a debutat cu un album individual de soul.

Concertele De Phazz sunt un colaj de proiecții, jocuri de lumini, dansuri tematice, toate pe fundalul unui sound rafinat și ludic. Printre hiturile trecute deja pe diverse compilații de chill out și jazz se numără „Jazz Music”, „No Jive” sau „Something Special”.

Citește articolul întreg pe cotidianul.ro

ARTICOLE SIMILARE

A doua viață a Aurei Tatu

realitatea

Michelle Obama, păpușă Barbie în Harper’s Bazar-ul japonez

realitatea

Brad și Angelina au statuie!

realitatea

Data la o parte pentru o moldoveanca? Miranda Kerr, concediata de la Victoria’s Secret !

Johnny English Reborn pe DVD si Blu-ray

Swiss Design la MNAC

realitatea

Scrie un comentariu