Tabu
Image default
HEALTHSlider

Deltacron | O nouă variantă de coronavirus a fost descoperită în Cipru

O nouă variantă a SARS-CoV-2, un hibrid de tulpini Delta şi Omicron, a fost descoperită în Cipru. „Deltacron”, cum a fost denumită, are baza genetică a Delta, alături de unele dintre mutațiile tulpinii Omicron.

Noua tulpină a fost numită astfel de Leondios Kostrikis, profesor de ştiinţe biologice la Universitatea din Cipru, scrie Bloomberg.

Noua variantă a fost identificată în 25 de probe prelevate în Cipru, dintre care 11 proveneau de la persoane internate cu noul coronavirus și 14, de la populația generală.

Frecvența mutațiilor a fost mai mare în rândul celor aflați în spital, ceea ce ar putea însemna că există o corelație între Deltacron și spitalizări, spun oficialii ciprioți.

„Vom vedea în viitor dacă tulpina este mai patologică sau mai contagioasă”, a spus Kostrikis, într-un interviu pentru Sigma TV. Potrivit lui Kostrikis, tulpina omicron are 30 de mutaţii, iar „10 dintre ele au fost identificate în probe prelevate în Cipru”.

Cercetătorii au transmis informațiile către o bază de date internaţională.

Varianta Deltacron apare în timp ce Omicron se răspândește rapid în toată lumea și duce la o creștere accelerată a numărului de infectări.

ARTICOLE SIMILARE

Pe tine ce te poate face cu adevărat fericită?

Andreea Damian

Cine le va îmbrăca pe Camilla și Kate Middleton la încoronarea regelui Charles

Andreea Damian

Cele 3 zodii care-și vor întâlni marea dragoste în 2022

Andreea Damian

Cum să te îmbraci pe caniculă. Greșeala pe care o face toată lumea

Andreea Damian

Andra a pierdut mult din cauza coronavirusului. Ce a fost nevoită să facă vedeta

Tabu Tabu

TEATRU | Femeia, eterna poveste, în premieră la Mamaia

Andreea Damian

Scrie un comentariu