Tabu
Image default
HEALTH Slider

Deltacron | O nouă variantă de coronavirus a fost descoperită în Cipru

O nouă variantă a SARS-CoV-2, un hibrid de tulpini Delta şi Omicron, a fost descoperită în Cipru. „Deltacron”, cum a fost denumită, are baza genetică a Delta, alături de unele dintre mutațiile tulpinii Omicron.

Noua tulpină a fost numită astfel de Leondios Kostrikis, profesor de ştiinţe biologice la Universitatea din Cipru, scrie Bloomberg.

Noua variantă a fost identificată în 25 de probe prelevate în Cipru, dintre care 11 proveneau de la persoane internate cu noul coronavirus și 14, de la populația generală.

Frecvența mutațiilor a fost mai mare în rândul celor aflați în spital, ceea ce ar putea însemna că există o corelație între Deltacron și spitalizări, spun oficialii ciprioți.

„Vom vedea în viitor dacă tulpina este mai patologică sau mai contagioasă”, a spus Kostrikis, într-un interviu pentru Sigma TV. Potrivit lui Kostrikis, tulpina omicron are 30 de mutaţii, iar „10 dintre ele au fost identificate în probe prelevate în Cipru”.

Cercetătorii au transmis informațiile către o bază de date internaţională.

Varianta Deltacron apare în timp ce Omicron se răspândește rapid în toată lumea și duce la o creștere accelerată a numărului de infectări.

ARTICOLE SIMILARE

Concurs incheiat! Vara asta gatesti cu Vegeta si Eva! Fii unul din cei 3 castigatori!

realitatea

Eco-anxietatea – sau de ce nu mai dormim noaptea pentru ca se taie padurea amazoniana

realitatea

OMS: Numărul cazurilor de rujeolă s-a triplat în primul trimestru din 2019

Andreea Damian

DIALOG TABU cu Mona Nicolici

Ciocîrlan

Rihanna a fost numită ambasadoare a statului Barbados

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 25 iulie!

realitatea

Scrie un comentariu