Tabu
Image default
lifestyle

TRAGEDIE pe Himalaya – un alpinist roman implicat

Veştile nu sunt deloc bune de pe Himalaya, unde timişoreanul Horia Colibăşanu încearcă în premieră naţională să cucerească vârful Lhotse (8.516 metri). Cunoscutul alpinist rus Alexey Bolotov a murit

Horia Colibăşanu a fost nevoit să amâne de mai multe ori escaladarea vârfului Lhotse, din cauza vremii nefavorabile. Timişoreanul aşteaptă condiţii meteo mai bune pentru a putea cuceri cel de-al şaselea “optmiar” din carieră şi o nouă premeră în alpinismul românesc.
Din păcate, timişoreanul a transmis din nou veşti proaste din Himalaya. De această dată, a anunţat prin intermediul siteului de socializare Facebook vestea morţii rusului Alexey Bolotov.
“Alexey Bolotov a murit pe ghţarul Khumbu după ce coarda în care era asigurat s-a secţionat pe o muchie de stâncă. Un prieten şi un alpinist de nădejde ne-a părăsit prematur şi a adus tristeţe în Tabăra de bază. R.I.P. Alexey!”, a transmis Horia Colibăşanu.
Alexey Bolotov, care avea 50 de ani, era unul din cei mai cunoscuţi alpinişti din lume.
Alpinistul bănăţean speră ca în jurul date de 21 mai să reuşească să urce pe vârful Lhotse (8.516 metri). Până acum a avut două tentative, pe 10 şi 15 mai, însă a fost nevoit să se întoarcă în Tabăra de bază din cauza condiţiilor meteo.
În această expediţie, care a început pe 8 aprilie, Horia Colibăşanu a fost implicat într-o revoltă a şerpaşilor nepalezi, care erau gata să îi linşeze pe colegii de drum, cunoscuţii alpinişti Uli Steck (Elveţia), Simone Moro (Italia) şi Jonathan Griffith (Anglia). Timişoreanul a fost unul din cei care le-au salvat viaţa alpiniştilor.

ARTICOLE SIMILARE

Răzvan Mazilu și invitații săi au revenit la Opera Națională

realitatea

LUCY LAWLESS in “Spartacus” si alte vedete goale in serialele americane

realitatea

Heidi Klum şi Seal divorţează. Află de ce!

realitatea

Singura cafea din România premiată de Institutul German DLG

ABN Amro, un rebranding amar

realitatea

Oscarul i-a adus lui Colin Firth un rol de vampir

realitatea

Scrie un comentariu