Tabu
Image default
HEALTH

Efectele dietei 80/20 sunt spectaculoase. Cum slăbești mâncând ce-ți place?

O femeie din San Diego susține că, deși a încercat numeroase regimuri, dieta 80/20 și mersul pe jos au ajutat-o să piardă 23 de kilograme.

Tânăra a povestit că a urmat o dietă bogată în proteine, cu un ușor deficit caloric, pe principiul 80/20. Acest lucru înseamnă că nu exclus nimic din ceea ce obișnuia să consume și s-a bucurat în continuare, cu moderație, de dulciuri și chiar alcool. Dieta 80/ 20 depinde exclusiv de proporții. Mai exact, se bazează pe principiul că, dacă mănânci sănătos 80% din timp, poți „păcătui” 20% cu alimente nesănătoase.

Chiar dacă în primele trei luni, rezultatele au fost sub așteptări, femeia nu a scăzut în greutate deloc, apoi a început să slăbească treptat. Astfel, într-un an a slăbit 23 de kilograme și de 7 ani își menține aceeași greutate.

Văzând că regimul dă roade, tânăra a pus accent pe proteine. Cohen a spus că nu a fost prea strictă cu dieta, dar a respectat principiul „80/20”. Astfel, 80% din ceea ce mânca era hrănitor și sănătos, iar 20% era ceva ce îi plăcea. Dieteticienii recomandă această abordare, pentru că este ideal ca o persoană să nu simtă lipsa a ceva ce îi place, iar astfel efectele unui regim pot fi de durată. 

După ce a pierdut în greutate, a venit o altă mare provocare: cum să se mențină la aceleași kilograme. Mănâncă la fel, dar are grijă să meargă cât mai mult pe jos. 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

DIETE VEDETE: Cum au slabit spectaculos Gabriela Cristea, Ozana Barabancea si Rocsana Marcu

realitatea

Tot ce trebuie să știi despre postul intermitent

Andreea Damian

Ce probleme intampini cu aparatul dentar?

realitatea

De ce curățarea zăpezii din dreptul casei este o activitate riscantă pentru inima ta

Andreea Damian

Un ou pe zi poate reduce riscul de accident vascular cerebral

Andreea Damian

Recomandarile specialistului in nutritie: 5 combinatii ideale pentru a slabi (partea I)

realitatea

Scrie un comentariu