Tabu
Image default
FASHION

Elementele de bază ale modei s-au schimbat mult. Iată noile haine pe care trebuie să le ai în garderoba ta!

Tricoul alb, cămașa, fusta midi, rochița neagră, trenciul bej sau blazerul din tweed. Oricât de cunoscute sunt, aceste elemente de bază ale garderobei ies din tendințele modei și sunt depășite de noile sosiri. Care sunt noile elemente esențiale pe care trebuie să le ai în garderoba ta? Hai să facem un check-in.

Au fost la un moment dat imperativele modei. Anumite elemente de bază ale garderobei feminine nu mai sunt la fel de populare ca în sezoanele trecute. Motivul? Apariția noilor tendințe de modă care își revendică drepturile până când vor fura spectacolul. Și pe bună dreptate, deși piesele enumerate mai sus rămân pilonii ținutelor, acestea nu mai sunt neapărat aliniate criteriilor stilistice actuale. Mai rău, uneori le lipsește o supradoză de stil.

Din fericire, modul de a purta aceste elemente de bază din garderobă este una dintre soluțiile care le permit să-și optimizeze coeficientul de modă. De exemplu, în 2022, nu mai este vorba de a combina pur și simplu blugi simpli, un tricou alb, balerini și un trench pentru a fi la modă. Nu. Este vorba de a le purta altfel pentru a le moderniza look-ul.

Cum? Prin suflecarea mânecilor și a tivurilor, sau chiar prin desfacerea parțială a rândurilor de nasturi de pe o cămașă, pentru a ascunde o parte în talia pantalonilor și a lăsa cealaltă să iasă în evidență. Sau pur și simplu prin accesorizarea elementelor de bază de modă cu curele, pantofi, genți și bijuterii care merită.

De ce să ai elemente de bază ale modei în dressing?

După cum sugerează și numele, elementele de bază ale modei sunt baza pentru construirea unui look. Dintr-o simplă tendință de modă, acestea devin apoi adevărate piese vestimentare esențiale, uneori chiar și pentru mai multe generații. Și cine spune de bază, spune cantitate. Cu alte cuvinte, cu cât un articol de îmbrăcăminte se legitimează mai mult, cu atât își va multiplica șansele de a fi comercializat din abundență și de a nu fi scump. O binefacere financiară așadar, pentru cei care nu au neapărat bugetul necesar pentru a cumpăra cele mai noi tendințe. Așadar, înainte de a adăuga în coșul de cumpărături, cel mai bine este să acorzi o atenție deosebită noilor elemente esențiale ale modei.

Care sunt noile elemente de bază ale modei?

Una peste alta, și în ciuda tuturor trucurilor, elementele de bază ale modei s-au schimbat, acesta este un fapt. Acum nu este vorba doar de a purta pantaloni scurți din denim, ci mai degrabă de a purta pantaloni scurți de ciclism sau un costum cu bermude.

Trenciul colorat, fără mâneci sau imprimat

Trench-ul nu se mai multumește să fie bej. De acum înainte, trebuie să te bazezi pe un trenci colorat, din două materiale sau imprimat pentru un efect de stil garantat.

Pantaloni cargo

Indispensabil oricărei garderobe care se respectă, cargoul este noul reprezentant al elementelor de bază în materie de pantaloni. Dotată cu buzunare funcționale, această piesă vestimentară militară păstrează o estetică de armată care îi permite să fie un adevărat cameleon din punct de vedere al stilului.

Blazerul din piele

Nu doar la modă, blazerul din piele devine un element de bază din garderobă în sine. De preferință negru, maro sau bej, această piesă poate fi purtată atât vara, cât și iarna.

Fusta cu fante

Cu o fantă subtilă care îi permite să dezvăluie picioarele cu senzualitate, fusta despicată devine o piesă vestimentară fundamentală.

Rochia tricou

Furat de la bărbați, tricoul supradimensionat se întinde peste o siluetă feminină până devine rochie. O nouă interpretare a rochiței negre? Poate.

Vesta pentru bărbați

Împrumutată inițial din garderoba bărbătească a secolului al XVII-lea, vesta pentru bărbați fără mâneci este legitimată ca un element de bază.

Rochia imperială

Recunoscută după un corset foarte scurt care se oprește sub piept și cu o lungime evazată, rochia imperială specifică perioadei Regenței renaște din cenușă și devine un pariu sigur.

Blugi evazați

Ei bine, blugii specifici anilor 2000 revin.

Cămașă albă cu mâneci XXL

Nu mai este doar albă și croită tradițional, cămașa de bază își permite o notă de nebunie și își prelungește mânecile într-o versiune XXL.

Costum cu Bermude

Precum costumul cu pantaloni, costumul cu Bermude își impune stilul. Ideal pe tot parcursul anului, merge atât de departe încât poate fi purtat cu cizme iarna, iar vara cu pantofi.

Fusta cargo

La fel ca pantalonii cargo, fusta cargo se încadrează în categoria elementelor de bază ale garderobei.

Pantaloni scurți de ciclism

Prezenți în majoritatea show-urilor Săptămânii Modei, pantalonii scurți de ciclism ies de pe terenurile de sport și intră în prim-planul scenei modei.

Fusta de mătase

O alternativă evidentă la rochia din satin – care își păstrează titlul de fashion basic – fusta din mătase ajunge pe aceeași listă.

Rochie cu mâneci balon

Umflate cu stil, mânecile cu baloane cusute pe rochii le permit să fie printre noile piese atemporale.

ARTICOLE SIMILARE

Colecție jucăușă: Agatha Ruiz de la Prada toamnă-iarnă 2009 Milano

realitatea

Heidi Klum, L.A Confidential pe coperta Vogue Germania

realitatea

Claudia Schiffer, Linda Evangelista & Co aduc era supermodelelor înapoi

realitatea

H&M + Lanvin = LOVE

realitatea

Prințesa saudită criticată dur pentru că a pozat la volan pentru Vogue

Andreea Damian

Band of Creators si-a lansat noile colectii in Tara Minunilor

Scrie un comentariu