Tabu
LIFESTYLE Slider

Euro 2016 si orasele romantismului

Cine spune ca fotbalul nu face casa buna cu romantismul? Meciurile Campionatului European de Fotbal 2016 se vor juca pe teritoriul Frantei, tara in care atmosfera romantica este prezenta la fiecare pas. Noi ti-am pregatit o lista cu locuri pe care trebuie sa le vizitezi cu partenerul tau dupa ce vedeti echipa preferata pe teren.

Euro-2016-si-orasele-romantismului (1)Nisa
Supranumit si “capitala Coastei de Azur”,  Nisa este un oras in care nu veti avea timp sa va plictisiti.. Incepeti cu Promenade des Anglais, de unde puteti admira apusul si marea si este locul perfect pentru o plimbare relaxanta si romantica. Urcati de aici in gradina castelului, care ofera cea mai buna vedere asupra Nisei. Tot plimbandu-va pe Promenade des Anglais puteti ajunge in portul din Nisa, un loc care are aerul anilor ’70, unde puteti servi preparate din fructe de mare la unul din restaurantele din zona. Pentru o cina romantica, Rue de France si centrul vechi al orasului sunt zone pline de restaurante care mai de care mai interesante. In aceste zone gasiti baruri si magazine ascunse pe stradute inguste. De neratat sunt si muzeul Matisse si Catedrala ruseasca.

Euro-2016-si-orasele-romantismuluiLyon
Lyonul, al doilea oras ca importanta dupa Paris, este un oras pitoresc cu o arhitectura impresionanta si cu multe locuri de vizitat. Musee des Beaux-Arts, al doilea cel mai bun muzeu de arte frumoase dupa Luvru, Muzeul Miniaturilor, Muzeul Matasii si centrul istoric al orasului. Ruinele romane, Catedrala Fourviere si zona medievala Vieux Lyon nu trebuiesc ratate. Pentru pauzele dintre vizite, in Lyon gasiti foarte multe braserii, restaurante si cofetarii unde puteti incerca impreuna celebrele Quennelles de Lyon, care au ca ingredient principal lichiorul de curacao.

Lille
Lille este un oras din Franta situat aproape de granita cu Belgia, o metropola importanta a tarii, cu obiective turistice interesante. Palais de Beaux-Arts este al doilea muzeu ca numar de colectii, dupa Luvru din Paris. Aici puteti admira cele mai romantice picturi de Goya, Delacroix sau Rubens, dar si multe alte opere de arta. O plimbare in centrul orasului va va aduce in La Grande Place, unde puteti admira constructii istorice in timp ce savurati cina la restaurantele din zona. Pentru a incheia o seara romantica, Opera din Lille este alegerea potrivita.

Pe langa orasele mentionate, Paris, Marsilia si Bordeaux vor gazdui si ele meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal 2016.  Asadar, dupa ce sustineti echipa preferata, scoateti agenda de calatorie si vizitati orasele romantice si pitoresti ale Frantei!

ARTICOLE SIMILARE

Motivul pentru care Pamela Anderson îl critică dur pe premierul Australiei

Andreea Damian

Mihaela Rădulescu, FĂRĂ PIC DE MACHIAJ! “Aşa aş vrea să mă cunoaşteţi, DUPĂ CE M-AŢI VĂZUT ATÂŢIA ANI DIVĂ”

Ochelarii Google Glass, de mare ajutor pentru copiii cu autism

Andreea Damian

Moda unisex tratează ca egali femeile şi bărbaţii

Andreea Damian

Oamenii de știință ai MIT au creat un robot “psihopat”, alimentându-l cu conținut violent de la Reddit

Dora Constantinovici

Muza lui Freddie Mercury, răsplătită după succesul filmului „Bohemian Rapsody”

Andreea Damian

Scrie un comentariu