Tabu
lifestyle

“Nu esti singur pe lume!”

În 2013 Europa Fm a început o misiune care nu poate fi trecută cu vederea: aceea de a schimba lumea cu paşi mici. Desigur, o lume nu poate fi schimbată atât de uşor, mai ales că dacă ne uităm puţin la atitudinea pe care o au cei mai mulţi dintre noi. Am spune că este o misiune imposibilă dacă am lua în calcul şi părerea ţărilor vecine vis-a-vis de noi. Dar, Europa Fm a reuşit să fie un soi de Tom Cruise şi a plecat pe această cale cu nume de renume din showbizul românesc. Monica Anghel, Loredana, Andra, Cristina Cioran, Paula Chirilă, Smiley, Bobby Stoica, Camelia Chenciu, Niculina Stoican şi Toni Şeicărescu sunt numai câţiva ambasadori ai acestei acţiuni.

„Dacă fiecare dintre noi ar fi conştient de cât este de uşor să faci bine şi ce sentiment minunat ţi se cuibăreşte în suflet, viaţa ar fi mai frumoasă. Trebuie să realizăm că, printr-un gest oricât de mic, putem face lucruri mari. Nimeni nu este singur, suntem toţi alături de el.” (Cristina Cioran)

Campania „Nu eşti singur pe lume” a început la iniţiativa Andradei Burdălescu şi a lui George Zafiu, care au hotărât  într-o zi de iarnă cumplită, să plece cu colegii lor de radio într-un sat uitat de lume, Fîstîci pentru a împărţi daruri celor 350 de copii care învăţau într-un canton silvic. De la această acţiune şi până la pornirea unei întregi campanii nu a fost decât un singur pas, mai ales că receptivitatea oamenilor la nevoile semenilor a fost mare. Europa Fm propunându-şi chiar să declanşeze un val de fapte bune la nivel naţional.

„Este important să ajutăm oamenii care sunt izolaţi de lume, pentru că ei au nevoie de bucurie, de speranţă, au nevoie să ştie că cineva acolo se gândeşte la ei.” (Loredana)

Campania are la baza un principiul destul de simplu: împreună suntem mai puternici în faţa obstacolelor. Mai exact, împreună putem ajuta pe cei care şi-au pierdut speranţă sau într-un mod sau altul au o problemă care, aparent, pare de nerezolvat. Ceea ce se doreşte a fi subliniat este că pentru a trăi într-o lume mai bună, noi trebuie să fim primii care fac un pas spre acest lucru. De la cedatul locului în autobuz sau metrou unei persoane în vârstă şi până la un sandwich dat unui copil care moare de foame, de la cedatul locului din faţă la o intersecţie banală şi până la strangerea de alimente şi plecarea în lume pentru a le distribui celor care nu au. Fiecare dintre noi poate ajuta cumva un seamăn şi astfel poate influenţa puţin lucrurile în lanţ care apar din această cauză.

„Cred că este bine să îi ajutăm pe cei care sunt în impas pentru că vom da dovadă întotdeauna că suntem oameni, că avem ceva sfânt în noi. Lucrul acesta dispare din ce în ce mai mult în zilele noastre şi este păcat.”(Toni Şeicărescu)

Paşii acestei campanii sunt simpli: un om are o nevoie, un alt om îl ajută şi prin asta o faptă bună este făcută. Să ajuţi pare cel mai simplu lucru pe care îl poţi face, să primeşti e de departe cel mai dificil. Însă, uneori nu e nevoie decât de un impuls pentru a finaliza o acţiune. În fond, marile schimbări încep cu lucruri mărunte …implică-te şi tu!

E soare si pe strada ta!

Sursă foto: Europa Fm

ARTICOLE SIMILARE

Maestrul Åžtefan Iordache a încetat din viață

realitatea

Ghici cine

realitatea

NAE LAZARESCU – grav bolnav

Mentalistul Cristian Gog si-a batut un cui in nas. Nasul nu s-a suparat!

MOTIVUL DESPARTIRII dintre TEO si Constantin Iosef …fosta SOTIE a rugbystului (FOTO)!

Biletele pentru spectacolul Forever Crazy de la Bucuresti s-au pus in vanzare!

realitatea

Scrie un comentariu