Tabu
Image default
LIFESTYLE

Excesul de fructe duce la îngrășare

Mulți dintre noi cred că fructele nu pot avea decât efecte benefice și facem deseori eforturi nebănuite ca să consumăm cât mai multe. Ei bine, tocmai acest exces de fructe este dăunător și poate duce la grave probleme de sănătate cum ar fi obezitatea!

Este adevărat că fructele conțin vitamine, fibre și antioxidanți care ne apără de diverse afecțuini, dar o cantitate mare de fructe consumată nu este recomandată. Culmea ironiei este că fructele în exces nu dăunează persoanelor cu  constituție atletică, ci tocmai celor supraponderale care țin cure de slăbire cu ajutorul fructelor. Acest lucru este valabil și în cazul persoanelor cu colesterolul ridicat sau diabet. Asta ar explica ușor de ce dietele bazate pe fructe nu sunt eficiente.

Specialiștii explică fenomenul prin faptul că oamenii uită că și fructele au o mare valoare calorică și, astfel, ajung să consume câte 300 de calorii în doar câteva minute. Aceste calorii provin în mare parte din fructoză și nici măcar consumul excesiv al acesteia nu produce senzația de sațietate.

"Când consumăm zahăr, corpul eliberează insulină, iar creierul percepe acest fenomen și ne dă semnalul că ne-am săturat și scade apetitul. Semnalul nu se declanșează și în cazul fructozei, iar noi rămânem în continuare cu senzația de foame", a explicat un expert britanic în controlul dietei. Pe scurt, fructele pot îngrășa mult mai ușor decât orice alte alimente.

Supraponderabilitatea nu este singura problemă pe care o pot cauza fructele. Dinții sunt direct afectați. Mult mai periculoase în acest sens sunt fructele naturale pentru că zahărul este eliberat direct în gură unde atacă dantura. Smalțul dinților este practic "înmuiat" pe termen scurt de acidul citric și de accea nu este recomandat să vă spălați pe dinți decât după o jumătate de oră după ce ați consumat produse din fructe pentru că abia atunci smalțul revine la duritatea normală.

Sfatul specialiștilor pentru persoanele supraponderale sau cu probleme cardiace este să nu consume mai mult de o porție de fructe pe zi și patru porții de legume pentru că un astfel de meniu le va reduce atât cantitatea de fructoză din corp, cât și cantitatea de calorii consumată. Moderație, moderație, moderație!

 

ARTICOLE SIMILARE

J.Lo si-a operat nasul?

Jocurile pe calculator – o joaca serioasa

realitatea

Scandal la “Vocea Romaniei”! “Smiley e aici pentru a juriza sau sa agate gagici?”

Bianca, jignita in ultimul hal: “O femeie gonflabila costa mai putin… “

Un bol zilnic de afine te ferește de obezitate, cancer și diabet

POZĂ RUȘINOASĂ cu Roxana Ionescu! Uite cum arată cu ȘUNCULIȚELE pe AFARĂ

1 comentariu

copaciu_simina 16 January 2012 at 11:19

stie cineva cam cate fructe sunt recomandate sa fie consumate intr-o zi?

Răspunde

Scrie un comentariu