Tabu
Image default
lifestyle

Experiența te îmbracă

ETNO

Marcel, trăiește în Elveția și are o relație de 4 ani cu Eric. În timp ce primul manageriază proiecte culturale, iubitul lui este păstor. Eric stă toată vara în munți și, pentru o sumă mare de bani, are grijă de turmele localnicilor. În sezonul rece, cei doi se întâlnesc din nou și își văd mai departe de viața lor conjugală. Dacă orașul te acaparează total, trebuie să știi că și la noi, la țară, păstoritul este una dintre atracțiile de bază.

Mulți turiști străini aleg satele din România ca destinație bio, unde, în schimbul casei și mesei, învață și ajută în meșteșugurile tradiționale. Vara petrecută în mijlocul naturii și a tradițiilor din satul românesc m-a convins să-mi achiziționez o ie supradimensionată din pânză topită. Are mâneci bufante, e albă și câteva motive florale strălucesc pe alocuri. O voi asorta la pantalonii cu dungă și la bocancii muntenești.

Voi da apoi o raită prin plafarurile Capitalei după tinctura de salvie, un antioxidant natural și o sursă impecabilă de vitamina C, care mă va proteja în sezonul rece. Când o să-nceapă vijelia, gerul și ninsoarea, îmi voi pune pe mine un imens cojoc din zona Maramureșului. Dacă Prada, YSL sau Dolce&Gabbana au avut pentru toamna/iarna ’08-’09 ceva asemănător pe podiumuri, de ce nu m-aș îmbrăca și eu așa? Mai ales că nu e nevoie să zbor până la Paris pentru asta.

ROMANTIC

Dacă îți duci veacul prin Capitală, e vremea să știi că, nu departe de tine (la 5km), se află Palatul Mogoșoaia, un loc cu o energie specială. Aici și-au dus veacul cei din familia Bibescu și tot aici au fost și îngropați. Sună hilar, dar întotdeauna am avut o fascinație pentru designul monumentelor funebre. Cripta familiei Bibescu conține și mormântul scriitoarei Elisabeth Asquith, soția prințului Antoine Bibescu.

După ce au locuit pentru o vreme la Paris, unde l-au avut întotdeauna alături pe Marcel Proust, cei doi s-au refugiat în țară la începutul celui de-al Doilea Război Mondial. Lady Elisabeth a făcut aici o depresie tratată cu mult alcool, în urma căreia și-a găsit sfârșitul. Zvonurile spun că Antoine ar fi fost homosexual și că în România, soția lui, fire romantică, ar fi suferit după amanții ei parizieni.

Caută imagini pe internet cu prințul Antoine Bibescu și o să-ți dai seama cum mă voi îmbrăca eu în câteva dintre următoarele zile reci. La outfit-ul anilor ’30-’40, voi adăuga o jachetă de piele sau alte accesorii rock precum țintele și imprimeurile cu Iron Maiden sau Juda’s Priest.

DE NELIPSIT

Normal că există și câteva elemente care n-ar trebui să vă lipsească în această toamnă/iarnă. Dacă sunteți firi rezistente și ați umblat până acum cu gâturile goale, de data asta eșarfele și fularele (de orice dimensiuni) vor fi nelipsite. Nu mai întrebați de ce, aveți încredere în Pablo. Culorile acestui sezon nu sunt doar cele închise.

Albul, tonurile de muștar, galbenul pal și albastrul deschis se vor asorta perfect la muzica chitarelor acustice combinate cu un flaut solitar în scenografia specifică focului din sobă. Dacă experiența recentă vă dă un imbold spre alte zone, urmați-le și o să fiți pe val! Important e să vă simțiți bine în pielea proprie atât de acoperită în această perioadă.

ARTICOLE SIMILARE

Future shorts pe 25 aprilie

realitatea

Victoria Beckham este însărcinată

realitatea

Expoziție de artă la Class Living

realitatea

Efectele aliantei DraftFCB-IM se tin lant

realitatea

SORE de la Lala Band il vrea pe SMILEY! Culisele afacerii

Ghici cui aparține poșeta cu crucifix

realitatea

Scrie un comentariu