Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

Facebook ar putea să introducă o nouă criptomonedă cu care să plătească utilizatorii

Potrivit unui anunț recent al directorului Facebook Messenger, utilizatorii rețelei sociale vor putea fi plătiți în curând cu criptomonede Facebook pentru distribuirea unor postări pe conturile lor.

De asemenea, tot în viitorul apropiat, cei 2,2 miliarde de utilizatori ai Facebook vor putea să facă plăți sau să transfere bani cu ajutorul acestei noi criptomonede asemănătoare Bitcoin sau Ethereum. În același timp, Instagram și-a îmbunătățit aplicația cu posibilitatea cumpărăturilor online, primul pas în acest sens fiind posibilitatea de a rezerva locuri la saloanele de înfrumusețare sau la restaurante.

Unul dintre membrii secțiunii de dezvoltare din cadrul Facebook, Morgan Beller studiază fenomenul monedelor virtuale de aproape un an și a anunțat recent că va încerca un experiment de evaluare a posibilității introducerii unei monede virtuale noi. Facebook încă nu pare să vrea  deocamdată să facă o ofertă publică inițială de monede monede (ICO) care să le permită utilizatorilor să investească în achiziția acestor monede. Ofertele publice iniţiale de monede sunt operaţiuni nereglementate, asemănătoare ofertelor publice inţiale de acţiuni la burse, prin care operatorii de criptomonede strâng fonduri în schimbul activelor electronice.

În trecut Facebook a fost mai mult împotriva criptomonedelor. În ianuarie Facebook a anunţat că interzice toate reclamele care se referă la bitcoin, criptomonede şi oferte publice iniţiale de monede (ICO), încercând astfel să combată escrocheriile şi fraudele.

Dacă Facebook va introduce cu adevărat o nouă criptomonedă, aceasta ar putea fi cea mai popular dintre monedele virtuale cu o piață posibilă de 2,2 miliarde de utilizatori peste tot în lume. Prin comparația, există doar 23 de milioane de portofele virtuale Bitcoin în lume și 33 de milioane de portofele virtuale Ether iar mulți dintre utilizatori au ambele variante.

În procent de 57%, românii din mediul urban sunt familiarizaţi cu noţiunea de criptomonede, în timp ce 30% consideră că acestea reprezintă viitorul plăţilor.

ARTICOLE SIMILARE

Fundația Calea Victoriei ⎥ Palatele știute și neștiute ale Bucureștiului

Ciocîrlan

Femeile sunt mai fericite cu bărbați mai puțin atrăgători

Andreea Damian

Un nou scandal zguduie familia regală britanică. Prințul, trimis în judecată

Andreea Damian

Cel mai scump iPhone

realitatea

Afla cateva obiceiuri care te ajuta sa-ti pastrezi silueta (partea II)

realitatea

„All I Want for Christmas Is You” i-a adus lui Mariah Carey peste 60 mil. $

Andreea Damian

Scrie un comentariu