Home > Lifestyle > Femeile gravide nu trebuie să poarte tocuri, UGG, flip-flop sau balerini

Femeile gravide nu trebuie să poarte tocuri, UGG, flip-flop sau balerini

Femeile însărcinate ar trebui să fie foarte atente la felul în care se încalță în cele nouă luni anterioare nașterii. Un studiu efectuat în Marea Britanie a dezvăluit faptul că papucii flip-flop, tocurile foarte înalte, cizmele UGG și balerinii pot cauza traume extrem de grave la nivelul picioarelor.

Studiul a fost făcut pe 1000 de femei însărcinate, iar rezultatele au scos la iveală că 66% dintre acestea poartă în mod regulat flip flops, 33% poartă pantofi cu toc, mai bine de 50% poartă des balerini, iar 30% folosesc cizmele UGG. Din păcate, toate aceste tipuri de încălțări la modă, nu sunt benefice pentru picioare pentru că îngreunează mersul, fapt susținut chiar de specialista care a coordonat studiul.

Corpul are nevoie de un grad de confort sporit pe perioada sarcinii pentru că luarea în greutate și schimbăriele hormonale au un impact destul de mare asupra acestuia. Mușchii și ligamentele se înmoaie și se întind, ceea ce predispune mai ales gleznele la deformări sau entorse.

Pantofii cu toc schimbă poziția corpului, scurtează mușchii din zona gambei și pun presiune pe spate și genunchi, iar papucii flip-flop, UGG-urile și balerinii sunt extrem de nepotriviți pentru că nu pot conferii confortul și suportul de care piciorul are nevoie. În timpul sarcinii, acest lucru este extrem de periculos pentru că, așa cum mai am spus, corpul femeii este deja supus presiunii greutății și schimbărilor hormonale. Leziunile cele mai frecvente sunt la nivelul gleznelor, genunchilor și spatelui. Ceea ce este mai grav e faptul că aceste leziuni pot duce la pierderea echilibrului în timpul mersului și la căzături care pot fi foarte periculoase pentru sarcină.

Viitoarele mămici care au participat la studiu au spus că se încalță "nociv" pentru că acestea sunt trendurile impuse de vedetele de la Hollywood. Specialiștii le-au sfătuit, totuși, să nu se încalțe cu tocuri decât dacă participă la vreun eveniment unde acestea sunt un accesoriu impus.

Specialiștii au recomandat adidașii sau pantofii cu botul rotund și tocul cât mai mic și care să susțină și să fixeze glezna în timpul mersului.

Articole asemanatoare
UGG
Au revenit UGG-urile, dar de data aceasta sunt pentru bărbați
UGG-urile, interzise la şcoală

Comenteaza acest articol

Femeile gravide nu trebuie să poarte tocuri, UGG, flip-flop sau balerini

by realitatea   1 min
0