Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Femeile, scandalizate din cauza unei reclame: Gropițele sunt drăguțe pe fața ta, nu pe coapse

Compania de cosmetice AVON a agitat apele în mediul online, din cauza unui produs pe care l-a lansat recent în Marea Britanie. Reclama la o cremă anticelulitică – Naked Proof  – a provocat numeroase reacții negative.

Produsul este promovat de un model îmbrăcat sumar, care zâmbește. Iar mesajul transmis „Dimples look cute on your face (not on your thighs)” (trad. Engl. Gropițele sunt drăguțe pe fața ta, nu pe coapse) este ofensator pentru multe femei. Cercetările arată că 80-90% dintre femei au celulită, deci este perfect normal, notează Insider.

Actrița de televiziune Jameela Jamil, care este și o activistă a imaginii corporale, a acuzat Avon că face femeile să se teamă de „lucrurile inevitabile și normale” care li se întâmplă. „Femeile nu ar mai trebui să se rușineze din cauza vârstei, maternității și celulitei”, a scris ea pe Twitter.

https://twitter.com/jameelajamil/status/1086671811796848641

În mai puțin de 24 de ore de la mesajul transmis de vedetă, brandul de beauty a reacționat și și-a cerut scuze pentru reclama ofensatoare. A promis totodată că va elimina toate mesajele din materialele promoționale. Jameela Jamil a numit această acțiune „progres”.

https://twitter.com/jameelajamil/status/1086712704415354880

Dar firma de cosmetice fondată în 1886, în Statele Unite, de către David H. McConnell, nu și-a ținut promisiunea, crede Sarah Harry, director a Body Positive Australia. Adevărata greșeală făcută de gigantul american nu o reprezintă mesajul în sine, cu modul cinic în care este transmis acesta. Compania de produse cosmetice vrea să promoveze curentul „Body Positive”, dar o face într-un mod abuziv, crede Jamil.

 

ARTICOLE SIMILARE

Uite cum arata Loredana Groza la 18 ani!

Cele mai fredonate melodii de pe Google în 2020

Andreea Damian

Selfie-urile îți distrug tenul. Iată cum îl protejezi de radiații

Andreea Damian

Top 7 sfaturi pentru a scapa de insomnie

realitatea

Nicole Cherry, de nerecunoscut de Halloween

Tabu Tabu

Ce rol va avea Naomi Watts în spin off-ul „Game of Thrones”

Andreea Damian

Scrie un comentariu