Tabu
BEAUTYSlider

Femeile, scandalizate din cauza unei reclame: Gropițele sunt drăguțe pe fața ta, nu pe coapse

Compania de cosmetice AVON a agitat apele în mediul online, din cauza unui produs pe care l-a lansat recent în Marea Britanie. Reclama la o cremă anticelulitică – Naked Proof  – a provocat numeroase reacții negative.

Produsul este promovat de un model îmbrăcat sumar, care zâmbește. Iar mesajul transmis „Dimples look cute on your face (not on your thighs)” (trad. Engl. Gropițele sunt drăguțe pe fața ta, nu pe coapse) este ofensator pentru multe femei. Cercetările arată că 80-90% dintre femei au celulită, deci este perfect normal, notează Insider.

Actrița de televiziune Jameela Jamil, care este și o activistă a imaginii corporale, a acuzat Avon că face femeile să se teamă de „lucrurile inevitabile și normale” care li se întâmplă. „Femeile nu ar mai trebui să se rușineze din cauza vârstei, maternității și celulitei”, a scris ea pe Twitter.

https://twitter.com/jameelajamil/status/1086671811796848641

În mai puțin de 24 de ore de la mesajul transmis de vedetă, brandul de beauty a reacționat și și-a cerut scuze pentru reclama ofensatoare. A promis totodată că va elimina toate mesajele din materialele promoționale. Jameela Jamil a numit această acțiune „progres”.

https://twitter.com/jameelajamil/status/1086712704415354880

Dar firma de cosmetice fondată în 1886, în Statele Unite, de către David H. McConnell, nu și-a ținut promisiunea, crede Sarah Harry, director a Body Positive Australia. Adevărata greșeală făcută de gigantul american nu o reprezintă mesajul în sine, cu modul cinic în care este transmis acesta. Compania de produse cosmetice vrea să promoveze curentul „Body Positive”, dar o face într-un mod abuziv, crede Jamil.

 

ARTICOLE SIMILARE

Legătura secretă dintre Prințul Philip și Regele Mihai. Imagini inedite cu cei doi!

Andreea Damian

Arnold Schwarzenegger va debuta pe micul ecran

Andreea Damian

Rachel McAdams, pictorial cu diamante, ținută glam și pompe pentru alăptare la fiecare sân

Andreea Damian

Bebelușul regal va deveni prinț. Decizia care va schimba situația în familia regală britanică

Andreea Damian

Maestrul Florin Piersic, operat de urgență. Cum se simte marele actor

Andreea Damian

Cabral a anunţat cu cine va prezenta show-ul Sunt celebru, scoate-mă de aici!

Andreea Damian

Scrie un comentariu