Home > Lifestyle > Fondatorul Amazon, divorț de 137 de miliarde de dolari

Fondatorul Amazon, divorț de 137 de miliarde de dolari

amazon

Jeff Bezos, cel mai bogat om al planetei și fondatorul platformei online Amazon, divorțează de soția sa, MacKenzie Bezos, după 25 de ani de căsnicie. Bezos are o avere estimată la 137 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Cei doi au anunțat că divorțează, miercuri, pe Twitter: „După cum știu familia și prietenii noștri, după o lungă perioadă de iubire și un proces de separare, am decis să divorțăm și să ne continuăm viața separat, ca simpli prieteni. Considerăm că am fost incredibil de norocoși că ne-am găsit unul pe altul și deosebit de recunoscători pentru fiecare dintre anii în care am fost căsătoriți. Dacă am fi știut că ne vom separa după 25 de ani, am fi procedat la fel. Am avut o viață minunată împreună”, au scris ei.

Jeff și MacKenzie Bezos s-au cunoscut în 1992  în timp ce lucrau la un fond de investiții, D. E. Shaw, iar un an mai târziu s-au căsătorit. La scurt timp, s-au mutat la Seattle, acolo unde au lansat Amazon. Cuplul are 4 copii.

Bloomberg estimează că Bezos, care luna aceasta va împlini 55 de ani, are o avere estimată la 137 miliarde de dolari. Potrivit legislației din statul american Washington, MacKenzie ar putea pretinde jumătate din avere, adică ar putea primi circa 66 de miliarde de dolari.

MacKenzie, în vârstă de 48 de ani, este romancieră și fondatoarea organizației anti-hărțuire Bystander Revolution, în cadrul căreia deține funcția de director executiv. Aceasta și-a încurajat soțul să-și părăsească slujba de pe Wall Street și să înființeze Amazon, care a devenit cea mai valoroasă companie din lume.

Publicațiile internaționale s-au grăbit să descrie divorțul fondatorul Amazon drept cel mai costisitor din istoria Statelor Unite.

Articole asemanatoare
Amazon
Amazon, criticat pentru ornamentele de Crăciun cu imagini din fostul lagăr de concentrare Auschwitz
Protest de Black Friday: activiștii francezi au blocat depozitul Amazon
bill gates
Bill Gates l-a bătut pe Jeff Bezos și redevine cel mai bogat om al planetei
amazon
Amazon construiește cel mai mare adăpost pentru oamenii străzii din Seattle

Comenteaza acest articol

Fondatorul Amazon, divorț de 137 de miliarde de dolari

by Andreea Damian   1 min
0