Home > Lifestyle > Fotbalul, sănătos pentru femei!

Fotbalul, sănătos pentru femei!

Doamnelor dacă vreți să vă mențineți în formă maximă ar fi bine să renunțați la sală, la fitness, la gimnastică sau oricare altă formă de antrenament. Fotbalul este, conform specialiștilor, cea mai bună metodă de a avea o formă fizică de invidiat!

Studiul, făcut pe o sută de femei împărțite în trei grupe, arată că cele care au practicat  sportul rege au dobândit o mai bună rezistență și sănătate a inimii. De asemenea, fiind un sport de echipă în care trebuie să te ții după ceilalți coechipieri, rezistența fizică este mult mai dezvoltată decât dacă ați practica alergatul. Un alt beneficiu îl constituie  o mai mare capacitate de accelerare, așa că posibilitatea de a fi prinse de un eventual agresor este redusă.

Avantajele practicării fotbalului nu se opresc aici. Aceasta ajută atât la creșterea consumului  de oxigen, cât și a masei musculare. Studiul a mai arătat că fotbalul a avut și un impact social. Grupul de femei care a practicat fotbalul a continuat să se întâlnească și să practice sportul respectiv, în timp ce doar câteva femei din grupul celor care practicaseră alergatul au mai continuat antrenamentul.

Articole asemanatoare
creierele mai mici
Oamenii neglijați în copilărie au creierele mai mici, arată un studiu realizat pe „orfanii lui Ceaușescu”
Cum să-ți îmbunătățești sănătatea mentală prin fitness
Noi studii arată că țigările electronice ar putea fi chiar mai nocive pentru inimă decât țigările obișnuite
Michel Platini a fost reținut pentru CM din 2022 Qatar – dar au murit deja 1400 de oameni

Comenteaza acest articol

Fotbalul, sănătos pentru femei!

by realitatea   1 min
0