Home > Hobby > Fotografie Cristiana Apostol – Cei doi lupi

Fotografie Cristiana Apostol – Cei doi lupi

Text&Foto: Cristiana Apostol

Cand un om se aseaza in fata unei foi goale, te poti astepta la orice, de la o mazgaleala fara sens pana la schita de racheta spatiala. Fizic, mana lui Leonardo da Vinci poate a semanat cu jumatate din mainile contemporanilor lui. Poate ustensilele pe care le-a folosit au fost utilizate de nenumarate ori de nenumarati artisti ramasi ilustri necunoscuti. Ce face diferenta?

“Buna, te-ar interesa sa participi la niste intalniri despre fotografie?”

WolvesCristianaApostol (3)Nu cunosc persoana. Ma abordeaza de parca ne-am sti de o viata, cu un ton lejer si prietenos. Raspund si eu la fel de prietenos desi cumva imi vine peste mana. Despre ce este vorba mai exact? Pai despre niste intalniri de socializare la care sa se petreaca niste “mindstorminguri” despre lumea fotografiei si cum functioneaza ea. Citesc din nou termenul, ca sa fiu sigura ca n-am inteles eu gresit. “Mindstorming”. Bine… Pai si eu cu ce pot contribui? A, eu nu contribui. Doar ascult despre cum functioneaza lumea fotografiei si ce probleme exista intr-insa. Bine.

O vorba care circula pe internet sub diverse forme spune ca atunci cand iti doresti ceva cu adevarat, universul conspira sa iti atingi scopul. Mi se pare un pic hilar. Cum adica, oare chiar asa sa fie, deci omul nu are o contributie, sta si asteapta sa se intample totul? Oare Klimt a asteptat mult sau putin?

WolvesCristianaApostol (2)O legenda indiana spune despre cum un batran si un tanar stateau de vorba. Batranul i-a explicat tanarului ca in fiecare dintre noi exista doi lupi care se lupta in permanenta; Un lup al furiei si al actelor si gandurilor violente, si unul al calmului si pacii. Tanarul l-a intrebat pe batran care dintre lupi castiga iar raspunsul a venit simplu: “Cel pe care il hranesti”.

Oare fotografii ce lupi au?

“Si.. poti sa-mi dai un exemplu despre cum functioneaza gresit lumea fotografica?”, il intreb pe noul meu prieten. Sigur, uite, de exemplu, hai sa luam urmatoarea situatie: tu vrei sa-ti fac poze in parc. Problema este ca pentru exact aceleasi poze, cu acelasi echipament, cu aceleasi obiective, un fotograf iti da o oferta pe capitole, de cateva sute de euro, iar altii iti iau 100 de lei. Eu, de exemplu, as lua 60!

Pai si ies fix la fel fotografiile, tuturor fotografilor? intreb eu neincrezatoare, ca o incepatoare ce sunt.

WolvesCristianaApostol (4)Da, sigur. Doar contextul e altul, ca aia scumpi au lucrat cu edituri.

Imi este greu sa continui discutia. Mi-ar fi greu sa schimbam idei despre lupi, despre lupte interioare, despre ratare si implinire si alte bazaconii, mai ales ca domnul nu parea interesat decat de a imprastia teoreme. Ii multumesc frumos pentru discutie si pentru invitatie si ramane ca atunci cand are date concrete sa vorbim.

Modele: Catalina Chiciuc & Diana Frantuz

Designer vestimentar: Andreea Stoian https://www.facebook.com/andreeapo

Fotografii: Cristiana Apostol https://www.facebook.com/cristiana.apostol

Articole asemanatoare
Cum te poti pregati pentru o sedinta foto profesionala
Fotografii si calatorii de colectie intr-o cariera de succes
Primavara in Romania, fotografiata de Sorin Onisor
Fotografie Sorin Onisor – Despre copilarie

Loading...

Comenteaza acest articol

Fotografie Cristiana Apostol – Cei doi lupi

by realitatea   2 min
0