Tabu
HobbySlider

Fotografie cu Sorin Onisor – Maramures

Iata ca am ajuns si la ultimul episod din seria de fotografii din Maramures. Speram ca v-au impresionat, cel putin la fel de mult ca pe noi, aceste imagini dintr-o lume in care traditia a fost pastrata atata vreme si care prin linistea ei ne invata si pe noi ca ar trebui sa tinem mai mult la tara noastra si la obiceiurile din stramosi.

Bucurati-va de natura

Natura ne uimeste de fiecare data daca avem rabdarea sa o privim si sa o ascultam. Bucurati-va de fiecare moment al zilei si al noptii si de frumusetea lor. Rasaritul ne invaluie cu lumina lui mangaietoare, pranzul este mult mai frumos la umbra unui copac, linistea dupa amiezii ne ajuta sa ne relaxam, apusul ne aduce calmul, iar noaptea este atat de profunda sub un cer instelat incat nici nu simti oboseala acumulata.

Despre Sorin Onisor

Sorin si-a descoperit dragostea fata de fotografie in 2003, cu ajutorul unui prieten care i-a facut cadou un aparat Kodak mic, pe film. Nascut si crescut la sat, artistul surprinde prin fotografiile sale puritatea satelor romanesti si a oamenilor de acolo, departe de tehnologii avansate si zumzetul oraselor.

Prin lucrarile sale, Sorin Onisor, va va purta inapoi in timp pentru a descoperi o Romanie frumoasa, arhaica, in care satul romanesc se pastreaza nealterat, pur si original.

Intr-un interviu, fotograful a  declarat ca: “satele romanesti sunt probabil tot ce mai avem autentic si mai frumos, in tara asta. Atat satele, locuitorii lor cat si peisajele care inconjoara aceste sate, sunt ceva propriu poporului roman si Romaniei si care lipseste cu desavarsire in cea mai mare parte a Europei si mai ales in vestul acesteia.”

Din 2009, Sorin Onisor a creat workshop-uri de fotografie, in care participantii pot invata de la el aceasta arta si pot explora meleagurile romanesti.

Va dorim vizionare placuta si revenim saptamana viitoare cu o alta zona a tarii noastre.

Foto: Sorin Onisor

ARTICOLE SIMILARE

Amazon construiește cel mai mare adăpost pentru oamenii străzii din Seattle

Andreea Damian

Grevă în Noaptea Muzeelor. Angajații nu vor să lucreze în afara programului

Andreea Damian

Hepatita ar putea fi eliminată complet până în anul 2030

Andreea Damian

Fotografia lui Kate Middleton lângă regină dezvăluie multe despre statutul ei în familia regală

Andreea Damian

Globurile de Aur 2022 – care sunt nominalizările

Andreea Damian

Bianca Drăgușanu, declarații controversate: „Un bărbat sărac e un bărbat prost”

Andreea Damian

Scrie un comentariu