Tabu
HobbySlider

Fotografie cu Sorin Onisor – Sufletul satului romanesc: Maramures (episodul 3)

Asa cum v-am promis saptamana trecuta, ne mutam cu pozele in alta zona a tarii noastre, si anume Maramures!

Daca sunteti iubitori ai naturii, nu aveti cum sa nu iubiti aceasta zona plina de munti si vai care va incanta privirea cu frumusetea lor. De asemenea, oamenii sunt si ei foarte interesanti in aceasta zona in care folclorul inca isi mai face loc intr-o lume moderna.

Bucurati-va de natura

Natura ne uimeste de fiecare data daca avem rabdarea sa o privim si sa o ascultam, fie ca suntem in Moldova, Dobrogea, Maramures sau orice alta parte a tarii. Bucurati-va de fiecare moment al zilei si al noptii si de frumusetea lor. Rasaritul ne invaluie cu lumina lui mangaietoare, pranzul este mult mai frumos la umbra unui copac, linistea dupa amiezii ne ajuta sa ne relaxam, apusul ne aduce calmul, iar noaptea este atat de profunda sub un cer instelat incat nici nu simti oboseala acumulata.

Despre Sorin Onisor

Sorin si-a descoperit dragostea fata de fotografie in 2003, cu ajutorul unui prieten care i-a facut cadou un aparat Kodak mic, pe film. Nascut si crescut la sat, artistul surprinde prin fotografiile sale puritatea satelor romanesti si a oamenilor de acolo, departe de tehnologii avansate si zumzetul oraselor.

Prin lucrarile sale, Sorin Onisor, va va purta inapoi in timp pentru a descoperi o Romanie frumoasa, arhaica, in care satul romanesc se pastreaza nealterat, pur si original.

Intr-un interviu, fotograful a  declarat ca: “satele romanesti sunt probabil tot ce mai avem autentic si mai frumos, in tara asta. Atat satele, locuitorii lor cat si peisajele care inconjoara aceste sate, sunt ceva propriu poporului roman si Romaniei si care lipseste cu desavarsire in cea mai mare parte a Europei si mai ales in vestul acesteia.”

Din 2009, Sorin Onisor a creat workshop-uri de fotografie, in care participantii pot invata de la el aceasta arta si pot explora meleagurile romanesti.

Foto: Sorin Onisor

ARTICOLE SIMILARE

De ce femeile par să îmbătrânească mai repede decât bărbații

Andreea Damian

Florin Salam, plasat sub control judiciar 60 de zile pentru săvârşirea a 3 infracţiuni de înşelăciune

Andreea Damian

Andreea Bălan, din nou probleme de sănătate

Tabu Tabu

Femei puternice care au schimbat lumea modei

Andreea Damian

Iarna peste Romania – fotografii Cristiana Apostol

realitatea

O noapte la Opera Garnier din Paris cu Maria Callas

Ciocîrlan

Scrie un comentariu