Tabu
Image default
CULTURE Slider

Incendii Australia: focul de artificii a continuat, în ciuda apelurilor de a fi anulat

Aeronavele și navele militare australiene au fost trimise pentru a ajuta serviciile de urgență în statele devastate de incendii din Noua Țara Galilor de Sud (NSW) și Victoria.

Mii de oameni au fugit marți pe plajele din statele de sud-est, pe măsură ce incendiile puternice se răspândeau. În Mallacoota, Victoria, aproximativ 4.000 de oameni au căutat adăpost pe coastă. Alte două persoane au fost confirmate moarte iar autoritățile spun că patru persoane lipsesc în Victoria și alta în NSW. „Avem literalmente sute, mii de oameni refugiați pe plaje”, a spus Shane Fitzsimmons, comisarul Serviciului Rural de Pompieri NSW.

Primul ministru Scott Morrison și ministrul Apărării, Linda Reynolds, au convenit să trimită aeronave și nave militare la cererea guvernului. Forța australiană de apărare va trimite elicoptere Black Hawk și Chinook, aeronave cu aripi fixe și nave marine în Victoria și NSW, cele două regiuni cele mai afectate. Armata este de așteptat să ofere asistență umanitară și să efectueze evacuări, dacă este nevoie în zilele următoare. SUA și Canada au fost solicitate, de asemenea, să furnizeze „resurse de aviație specializate” pentru a ajuta.

Marți la miezul nopții, focul de artificii de 6 milioane de dolari, renumit la nivel mondial, a continuat, în ciuda apelurilor de a fi anulat, având în vedere amploarea crizei de foc. Temperaturile au depășit 40C (104F) în fiecare stat și teritoriu la începutul săptămânii, vânturile puternice și fulgerele susținând flăcările. Meteorologii spun că un sistem climatic din Oceanul Indian, cunoscut sub numele de dipol, este principalul motor din spatele căldurii extreme din Australia.

ARTICOLE SIMILARE

E incredibil ce face Mădălina Ghenea în Italia, „zona roșie” a Europei!

Tabu Tabu

Patru sfaturi ca să te trezești devreme fără să te simți obosită

Andreea Damian

Angelina Jolie continuă șicanele cu Brad Pitt

Andreea Damian

Nu, porcii nu sunt îngropați de vii în România din cauza pestei porcine

realitatea

O femeie a dat în judecată agenția de matrimoniale. Motivul te va surprinde

Andreea Damian

Ariana Grande, prințesa de pe covorul roșu la Premiile Grammy 2020

Andreea Damian

Scrie un comentariu