Tabu
Image default
CULTURE Slider

Incendii Australia: focul de artificii a continuat, în ciuda apelurilor de a fi anulat

Aeronavele și navele militare australiene au fost trimise pentru a ajuta serviciile de urgență în statele devastate de incendii din Noua Țara Galilor de Sud (NSW) și Victoria.

Mii de oameni au fugit marți pe plajele din statele de sud-est, pe măsură ce incendiile puternice se răspândeau. În Mallacoota, Victoria, aproximativ 4.000 de oameni au căutat adăpost pe coastă. Alte două persoane au fost confirmate moarte iar autoritățile spun că patru persoane lipsesc în Victoria și alta în NSW. „Avem literalmente sute, mii de oameni refugiați pe plaje”, a spus Shane Fitzsimmons, comisarul Serviciului Rural de Pompieri NSW.

Primul ministru Scott Morrison și ministrul Apărării, Linda Reynolds, au convenit să trimită aeronave și nave militare la cererea guvernului. Forța australiană de apărare va trimite elicoptere Black Hawk și Chinook, aeronave cu aripi fixe și nave marine în Victoria și NSW, cele două regiuni cele mai afectate. Armata este de așteptat să ofere asistență umanitară și să efectueze evacuări, dacă este nevoie în zilele următoare. SUA și Canada au fost solicitate, de asemenea, să furnizeze „resurse de aviație specializate” pentru a ajuta.

Marți la miezul nopții, focul de artificii de 6 milioane de dolari, renumit la nivel mondial, a continuat, în ciuda apelurilor de a fi anulat, având în vedere amploarea crizei de foc. Temperaturile au depășit 40C (104F) în fiecare stat și teritoriu la începutul săptămânii, vânturile puternice și fulgerele susținând flăcările. Meteorologii spun că un sistem climatic din Oceanul Indian, cunoscut sub numele de dipol, este principalul motor din spatele căldurii extreme din Australia.

ARTICOLE SIMILARE

Nunți, muzici și casete video – amintiri pentru viitor!

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Invenția care ar trebui să protejeze mediul de emisiile din agricultură: toaletele pentru vaci

Andreea Damian

Bill Plympton și John Dilworth la Anim’Est

realitatea

Tendințe manichiură 2021. Cele trei culori de adoptat anul acesta

Andreea Damian

Cântăreața distinsă cu Grammy a fost drogată, violată și ținută captivă

Andreea Damian

Scrie un comentariu