Tabu
LIFESTYLE

Ghid pentru alegerea inelului de logodna cu diamant

Majoritatea intampina dificultati atunci cand vine vorba de alegerea inelului de logodna, o bijuteriie cu pretentii greu de selectat. Inainte de a face o astfel de investitie, mai ales cand este vorba despre un model cu diamant, este necesara o documentare minutioasa, unica solutie pentru a identifica bijuteria perfecta, fie aceasta un inel de logodna din aur alb, galben sau roz.

Diamag.ro este unul dintre cele mai apreciate magazine online specializate pe bijuterii pretioase pentru femei, cu accent deosebit pe inele de logodna. Pentru ca acesti experti stiu cat de dificila este alegerea modelului ideal, mai ales pentru un barbat in necunostinta de cauza, pun la dispozitia celor interesati un scurt ghid cu scopul de a-i indruma pe acestia catre solutia potrivita.

Mai mult ca sigur toti au auzit vorbindu-se despre cei 4 C ai diamantelor. In termeni foarte simpli, mai jos sunt prezentate explicatii ale acestora, precum si alte informatii de folos in acest sens – forma diamantelor, certificarea.

Carats – carate, Color – culoare, Claritate, Cut – taietura

Pentru cei care nu stiu, greutatea diamantelor se masoara pana la o sutime de carat. Astfel, pretul lor este calculat dupa greutatea pe care o au. Desigur, greutatea poate fi direct raportata la marime.

Pentru a stabili mai usor greutatea necesara a diamantului, trebuie sa se cunoasca gradul de taietura, culoare si claritatea acestuia. Si un buget precis va si stabilit astfel.

In general, extragerile de diamante in mine constau in pietre de dimensiuni mari ce necesita slefuire si transformare. De asemenea, acestea se gasesc mai rar si sunt mult mai valoroase. Este un criteriu de stabilire a pretului care va creste exponential in raport cu greutatea in carate. Cei interesati de o lista completa cu marimile specifice fiecarei forme de diamant este disponibila pe diamag.ro.

Culoare este de asemenea importanta, intrucat aceasta poate avea o anumita insemnatate pentru cea ce primeste bijuteria. Asadar, inainte de a alege diamantul, este necesar sa se cunoasca preferintele viitoarei mirese din acest punct de vedere. Nu numai cea a diamantului, dar si a metalului conteaza. Astfel, fiecare poate opta pentru un inel de logodna din aur alb, galben sau chiar roz.

Nicicum nu trebuie pierdut din vedere detaliul ce se refera la claritatea diamantului. Gradul acesteia exprima limpezirea si acuratetea bijuteriei. De multe ori acestea pot prezenta zgarieturi, de obicei crapaturi mici asemanatoare cu fulgii de nea, dar nici prezenta unor depozite de carbon miscroscopice nu este exclusa. Chiar daca acestea nu afecteaza stralucirea pietrei, cu siguranta vor influenta pretul diamantului.

Absolut obligatorie este alegerea unui magazin care ofera si garantia calitatii. Spre exemplu, Diamag.ro ofera certificatul GIA, acesta incluzand un sistem detaliat de standarde si reguli care insumeaza aspecte precum locatia, numarul, marimea si tipul incluziunilor pe care le prezinta un diamant.

Un astfel de certificat este necesar si in cazul in care se doreste mai tarziu vanzarea unei astfel de bijuterii pentru ca ii atesta calitatea.

Asadar, cei care doresc sa cumpere un inel de logodna din aur alb, galben sau roz, cu o piatra nestemata de valoare ar trebui sa aiba in vedere toate aceste aspecte. Cu siguranta astfel alegerea va fi una inspirata si apreciata de cea careia ii este dedicata.

ARTICOLE SIMILARE

Stefan Banica, facut praf de o actrita: “E idealul in viata! Zgarcit si isi bate femeia!”

De necrezut! Anna Lesko este gravida in 7 luni!

Botezatu, intr-o stare critica: suspectat de tumora pe creier si inlocuit la emisiunea “Burlacul”!

Bianca, jignita in ultimul hal: “O femeie gonflabila costa mai putin… “

Andreea Marin, în pericol de moarte: «Nu îmi doresc din nou senzaţia asta»

Mick Jagger e devastat! Iubita lui, designerul L’Wren Scott , s-a sinucis!

Scrie un comentariu