Tabu
CULTURE Slider

Greta Thunberg va deveni subiect de film

Greta Thunberg

Greta Thunberg, desemnată Persoana Anului 2019 de revista Time, va deveni subiectul unui film documentar produs de platforma de streaming Hulu și va avea premiera în 2020.

Documentarul este produs de Cecilia Nessen și Frederik Heinig prin B-Reel Films și regizat de Nathan Grossman.

Regizat de cineastul suedez Nathan Grossman, documentarul „Greta” – titlul provizoriu al acestui film – va prezenta lupta pe care activista suedeză o duce pentru o planetă mai sustenabilă. După grevele sale şcolare din august 2018, tânăra de 16 ani a devenit imaginea globală a campaniilor de mediu, alăturându-se unor proteste internaţionale şi susţinând discursuri pline de pasiune la Summitul pentru climă organizat de ONU la New York şi, recent, la Conferinţa pentru Schimbări Climatice (COP25) de la Madrid.

Filmările pentru acest documentar au început în mai 2019. Documentarul „Greta” se află în prezent în etapa de post-producţie, potrivit site-ului IMDb.

În august 2018, Greta Thunberg, o elevă de 15 ani din Suedia, începe o grevă școlară pentru climă. Întrebarea ei pentru adulți: dacă nu-ți pasă de viitorul meu pe pământ, de ce ar trebui să-mi pese de viitorul meu în școală? În câteva luni, greva ei evoluează într-o mișcare globală. Greta, o fată suedeză liniștită din spectrul autismului devine o activistă cu renume mondial.

Pe lângă titlul de Persoana Anului 2019 atribuit de revista Time, Greta Thunberg a primit şi alte recompense, inclusiv calitatea de membru în Royal Scottish Geographical Society şi o nominalizare la premiul Nobel pentru Pace pe anul 2019.

ARTICOLE SIMILARE

ALEX, noul rege al Olandei / Galerie FOTO

Tragedie Hollywood! Un celebru producător s-a aruncat de la etaj. A murit pe loc

Andreea Damian

Stiai ca nu stii totul despre sex?

realitatea

Catrinel Menghia Marlon, sfaturi pentru a preveni coronavirusul

Tabu Tabu

Câţi bani aduce Prințesa Charlotte economiei britanice. Și-a întrecut fratele cu 1 mld. de lire

Andreea Damian

De ce s-a zvonit că divorțează Luminița Anghel

Tabu Tabu

Scrie un comentariu