Tabu
Image default
FASHION Slider

Haine la modă care comprimă silueta

Stau în dressing și totuși aceste haine la modă au capacitatea de a ne „tortura” corpul dacă sunt prea strâmte. Așadar, căutăm alternativele lor elegante, care vor preveni balonarea, stresul și tensiunea abdominală, făcându-ne să ne simțim bine.

Hainele strâmte pot fi încă prietene „false”, pentru meritele lor și anume că ascund formele. Aceste haine prezintă uneori niște riscuri mici, adesea nebănuite.

Care sunt riscurile pentru sănătate?

Să recunoaștem, deși unele haine sunt neplăcute la purtat, uneori ne este greu să rezistăm farmecului lor, iar tendințele modei sunt motivul pentru care nu ne îndurăm să scăpăm de ele. Pentru că departe de a fi o legendă urbană, o piesă vestimentară prea strâmtă poate provoca unele dureri. Balonare sau „meteorism abdominal”, indigestie și circulație deficitare, iritații, chiar inflamații, iată câte ne poate provocare o rochie prea strâmtă în talie.

Fusta creion

O piesă de bază încă din anii 1940, fusta dreaptă are totuși tendința enervantă de a comprima corpul. Motivul? Talia sa înaltă și croiala prea strânsă în zona abdominală pot provoca tensiuni la spate și dureri de stomac sau chiar probleme respiratorii în unele cazuri extreme. Alternativa la fusta creion? Ar fi bine să purtăm fustele cu un aspect mai relaxat. Skort – combinația între fustă și pantaloni scurți – este fusta legată în stil sarong și fusta de tenis cu pliuri.

Colanți

Caz excepțional, soluții excepționale. Și totuși, deși la modă și practici, aceștia ne pot „tortura” corpul dacă sunt prea strânși. Colanții cu plasă fină sunt alternativa de purtat vara aceasta.

Corsetul

Garanția supremă a tendințelor modei din 2021, corsetul aparține tendinței Regency de la începutul secolului al XVIII-lea. Dar, deși nu mai comprimă silueta așa cum a făcut-o strămoșul său, corsetul actual rămâne la urma urmei o piesă de îmbrăcăminte care trebuie purtată cu moderație, deoarece încă comprimă talia și zona din spate.

Alternativele corsetului? Pentru a sfida legile modei, stiliștii ne sfătuiesc să ne punem în valoare bustul și talia cu corsete mai puțin „riscante”, la fel de elegante.

Pantaloni scurți cu talie înaltă

Cel mai popular model este pantalonii scurți paperbag care pot fi recunoscuți printr-o talie înaltă, lată și strânsă, care este înfășurată într-o curea. Și totuși, tendințele modei nu arată întotdeauna bine, deoarece se știe că pantalonii scurți cu talie înaltă comprimă stomacul foarte des.

Alternativele la pantalonii scurți cu talie înaltă? Pantaloni scurți de ciclism fără îndoială, sau pur și simplu pantaloni scurți cu talie joasă.

Pantaloni cu talie înaltă

La fel ca pantalonii scurți și fustele cu talie înaltă, pantaloni cu talia înaltă sporesc forma feminină și sprijină fese, dar nu sunt aliații noștri atunci când vine vorba de a ajuta sa ne simți bine în hainele noastre, deoarece aceștia strâng talia.

Cel mai bine ar fi să purtăm blugi cu talie joasă sau blugi largi. Foarte interesanți sunt și blugii mom fit și boyfriend.

Salopetă

Dacă ne place efectul aventuros pe care îl dă, salopeta comprimă silueta. Din fericire, poate fi schimbată cu modele mai confortabile, deși nu este de neînlocuit. Dacă ne este greu să rezistăm farmecului salopetelor, este posibil să le purtăm, cu condiția să purtăm moele cu fermoar, astfel încât să lase gâtul și pieptul să respire și să le evităm pe cele care ne strâng prea mult gâtul și talia.

Îmbrăcăminte cu centură

Fie că este vorba de trench, blazer, rochii sau bluze, îmbrăcămintea cu curele înfășoară de obicei talia excesiv și ne poate face să simțim că nu putem respira bine.

ARTICOLE SIMILARE

Mariah Carey, Crăciun special cu Ariana Grande şi Jennifer Hudson

Andreea Damian

LIBRARIA CU PISICI #1

realitatea

O spectaculoasa traditie regasita la Saptamana Modei de la Londra

realitatea

O mai ţii minte pe Cristina de la AS XX? S-a apucat de manele! Cum arată acum şi ce face

Andreea Damian

Beth Harmon, eroina din The Queen’s Gambit, o face „șah mat” pe Emily din Paris

Andreea Damian

Lista lucrurilor pe care nu trebuie să le faci de Crăciun

realitatea

Scrie un comentariu