Tabu
Image default
LIFESTYLE

Home deco | Cum să alegi mobilierul de inspirație scandinavă

Designerii rotunjesc unghiurile. Rotunjimea, ondulațiile, împletirea înlocuiesc liniile drepte. Cheia este mobila moale, confortabilă și senzuală, în ton cu vremurile.

După decorațiunile pătrate inspirate din anii 1950 și stilul scandinav, designerii se sucesc. Dovada: Thomas Dariel, designer și co-fondator al Maison Dada, ale cărui canapele și fotolii Major Tom mărturisesc înclinația sa pentru curbe. „Îmi amintesc de anii șaptezeci, Joe Colombo, Raymond Loewy… O parte din istoria designului care mă fascinează, pentru că reflectă o viziune asupra viitorului”, explică el. În plus, absența unghiului drept permite ochiului să fie mereu în mișcare. Este plăcut, senzual și te pune într-o dispoziție bună.

Colecția Butler de la Sam Baron (Pierre Frey), al cărei director artistic pentru mobilier este, are un design din anii 1930. „De multă vreme, camera de zi a fost o piesă de lux. Apoi, în această perioadă, devine mai puțin abruptă, pentru că acolo locuim cu adevărat, explică el. Această căutare a confortului a trecut prin curbă, ceea ce aduce moliciune. Pe lângă acest desen, am lucrat la scaunul și spătarul bombat pentru a se potrivi mai bine corpului.” Curba poate fi și o gură de aer proaspăt!

Designerul de interior Chloé Nègre tocmai a lansat o gamă de mobilier curbat numit Summer Evening in My Garden. „În loc de curbe, aș vorbi despre ondulații precum cele ale primelor pe care le găsești în măsuțele mele de cafea. Am dezvoltat deja acest vocabular ca designer de interior. Meseria mea mă obligă să lucrez în spații rectilinii și caut idei în natură pentru a oferi mai multă flexibilitate.” Hotelul Saint-André des Arts din Paris, pe care Chloé Nègre l-a amenajat, ilustrează perfect această abordare: în camere, totul este doar curbe și moliciune.

ARTICOLE SIMILARE

Importanta sterilizarii instrumentalului stomatologic

Nicoleta Luciu, incantatoare FARA MACHIAJ!

Femeile deștepte au pielea mai frumoasă

realitatea

Iuliana Luciu l-a reciclat pe fostul Adelinei Pestritu?

Dansatoarea cu Sindrom Down: „Prin dans am devenit o femeie independentă”

Andreea Damian

De ce sa alegi cateva minute de relaxare pe scaunul de masaj si nu masajul la profesionisti?

realitatea

Scrie un comentariu