Home > Lifestyle > culinar tabu > Dulceturi mai putin obisnuite: topinambur & catina

Dulceturi mai putin obisnuite: topinambur & catina

Sa experimentam delicii noi! Daca dulceata de ceapa deja s-a banalizat, sa mergem si in alte directii. Astfel, gama de dulceţuri “Topoloveana” fără zahăr adăugat şi fără conservanţi a fost îmbogăţită cu două produse originale. Pentru prima dată în România, topinamburul şi cătina sunt utilizate ca ingredient principal în dulceţuri, în beneficiul sănătaţii consumatorilor, aceste două ingrediente fiind recunoscute pentru calităţile lor terapeutice. Daca, despre catina stim mai multe, topinamburul -in ciuda numelui exotic – este o leguma relativ comuna, asemanatoare oarecum cu gulia. La suprafata, floarea ne aminteste ca e inrudit cu floarea soarelui. Sub pamant, insa, sunt tuberculii care ne intereseaza, asemanatori cu cei de cartofi. Tpinamburul mai e cunoscut si sub denumiri ca “nap porcesc” sau “pere iernatice”.

 Dulceaţa de cătină fără zahăr adăugat şi fără conservanţi este o dulceaţa în care fructele de cătină sunt păstrate integral, sâmburii de cătină trebuie striviţi în dinţi, pentru că aceştia conţin 18-20% ulei. Cantitate netă produs /borcan: 260 gr. Conţinut produs finit: 68% cătină, 32% suc concentrat de măr. Calităţi nutritive: Fructele de cătină au un conţinut atât de bogat în vitamine, încât pot fi considerate adevărate polivitamine.

 Dulceaţa de topinambur  fără zahăr adăugat şi fără conservanţi este o dulceaţă în care topinamburul se regăseşte sub forma de cubuleţe. Cantitate netă produs / borcan: 270 gr. Conţinut produs finit: 70% topinambur, 30% suc concentrat de măr.

Articole asemanatoare
CASTIGA UNUL DIN CELE 4 SETURI DIN GAMA TRIND
CASTIGA UNUL DIN CELE 10 SETURI DOLCE NATURA!
DE NECREZUT: Charlize Theron nuduri in Playboy / 9 FOTO
Raluca van Staden, romanca gratie careia cancerul e depistat în 6 minute

2 Responses

 1. filip florian

  planta cu multiple utilizari

  -tuberculi ce contin inulina recomandat in consumul diabeticilor

  -tulpinile cat si tuberculii pot fi utilizati in hrana animalelor

  -planta melifera

  -planta ornamentala

  -productie la hectar 30-45 tone

  Oferta de pret

  –1-5 hectare-pret 2800/ha

  –6-10hectare pretul 2500lei/ha

  –11-25 hectare pretul 2200lei/ha

  –26-100hectare pret 2000lei/ha

  napi topinambur 5lei/kg numar de telefon 0720182025

  1. claudiu

   salut florin as vrea sa-mi pun 1 ha si nu stiu unde imi pot vinde productia imi poti da informatii?!astept mesajul tau sau suna-ma 0768682275

Comenteaza acest articol

Dulceturi mai putin obisnuite: topinambur & catina

by   1 min
2