Tabu
HEALTH

Iată de ce nu ar trebui să lași ușa dormitorului deschisă când dormi!

Ești unul dintre acei oameni cărora nu le place să închidă ușa dormitorului pentru a dormi? Lăsarea ușii deschise noaptea ar putea avea consecințe grave, spun ultimele studii.

Închiderea ușii camerei tale, reflexul bun de a preveni răspândirea unui incendiu

Acest lucru este explicat de Institutul de Cercetare pentru Siguranța la Incendiu din SUA (FSRI) într-o publicație distribuită în ianuarie anul trecut. De câțiva ani, organizația americană specializată în securitate desfășoară campanii de prevenire a incendiilor. Unul dintre ele se numește „Close Before You Doze”. Scopul său este de a împărtăși sfaturi, printre care modificări destul de simple de comportament, care pot ajuta la „întârzierea răspândirii incendiilor”.

Experții recomandă să nu lăsați niciodată ușa dormitorului deschisă înainte de a merge la culcare. „Dacă ușile și ferestrele sunt închise, focul nu va avea oxigen pentru a arde și nu se va extinde”, a declarat Steve Kerber, vicepreședintele FSRI. „ Da, lași fumul să iasă, dar lași aerul să intre și acolo este problema”, adaugă el.

Lăsând ușa deschisă ar promova concentrația de particule de monoxid de carbon

Pentru a ajunge la aceste concluzii, el și echipa sa au efectuat mai multe teste folosind camere termice. Ei au descoperit că temperatura citită în camerele închise a fost „mai mică de 100 de grade Fahrenheit”, sau 37,78 de grade Celsius. Camerele deschise s-ar putea apropia de 1000 de grade Fahrenheit sau 537,78 de grade Celsius. Concentrațiile de particule de monoxid de carbon au fost, de asemenea, semnificativ mai mari în încăperile cu ușile deschise.

„Diferența este flagrantă”, susține Steve Kerber. Potrivit acestuia, acest gest simplu ar face posibil să fim „ mai în siguranță”: închizând ușile dormitoarelor (și a camerelor în general), șansele de a ieși dintr-o casă în flăcări ar fi mai mari. Specialistul vă invită așadar să vă gândiți la asta înainte de a merge la culcare. Ți-ar putea salva viața!

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Cum a slăbit de fapt Beyonce după nașterea gemenilor? Totul despre dieta sa. FOTO

Andreea Damian

Elle Macpherson, sfaturi de dietă și sport pentru femeile de peste 50 de ani

Andreea Damian

Vezi prin ce exercitii fizice se mentine Rihanna

realitatea

Cafeaua de după-amiază ne tulbură într-adevăr somnul?

Andreea Damian

Cum sa adormi mai usor cand esti racit

realitatea

Cum să mănânci bine fără să te simți vinovată?

Andreea Damian

Scrie un comentariu