Tabu
BEAUTYSlider

Îngrijirea pielii și a părului | 5 produse pe care să le ai mereu în baia ta

Frumusețea naturală este adevărata frumusețe, iar ca să te simți și să arăți bine, trebuie doar să ții cont de câteva trucuri utile și să respecți un ritual de îngrijire corect. Trebuie să ții cont că nu sunt suficiente doar să faci lucrurile corect, ci și ce produse de înfrumusețare folosești. Evident, cele mai multe femei le preferă pe cele naturale, cu un conținut redus de ingrediente artificiale.

Iată ce produse trebuie să-și găsească un loc în baia ta, pentru ca ritualul zilnic de frumusețe să fie complet.

Unt de shea

Odată recoltate, fructelor arborelui de shea, un copac care crește exclusiv în anumite regiuni din Africa de Vest, în special în Burkina Faso, li se extrage pulpa. Aceasta este apoi zdrobită și presată pentru a extrage o pastă care va da naștere acestui unt prețios. În cosmetică, este renumit pentru bogăția sa în vitaminele A și E, precum și în fitosteroli. Hrănește păru, îi conferă elasticitate și îl regenerează. Înmoaie și repară buzele, mâinile. Este recomandat în special pentru părul creț și ondulat, dar și pentru pielea uscată.

Cum îl folosești? Pentru a masa corpul, topiți untul de shea încălzindu-l între palmele mâinilor. Pentru păr, aplicați-l pe lungimi și vârfuri și lăsați-l să acționeze sub un prosop fierbinte, astfel încât să pătrundă mai bine.

Aloe vera

Elementul cel mai important din aloe vera este gelul, obținut din frunza de aloe vera, o plantă găsită în Africa, Mexic, dar și în Insulele Canare. Prin tăierea frunzelor de aloe vera, descoperim lichidul prețios pe care îl conțin frunzele sale. Bogat în vitamine, minerale, zaharuri, lectine și saponine, gelul de aloe vera are o multitudine de virtuți: calmant, vindecător, hidratant, antiinflamator. Poate fi folosit pe față, corp sau păr. Aloe vera este aliatul tuturor tipurilor de păr și al tuturor tipurilor de piele. Nu îngrașă, nu este lipicios, poate fi aplicat pe scalp și pe zonele uscate.

Cum folosești aloe vera? Aplică gelul direct pe piele. Este foarte bun și în caz de arsuri solare, de exemplu. Dacă dorești să îl aplici pe păr, îl poți amesteca cu câteva picături de ulei vegetal și îl poți pulveriza pe lungimi. Pentru a-i spori efectul, păstrează-l la frigider.

Ulei de cocos

Provine din nuca cu același nume, a cărei pulpă este rasă, uscată și apoi presată la rece pentru a extrage o pastă, apoi un ulei. Acesta se solidifică atunci când temperatura scade sub 25 °C. Uleiul de cocos este bogat în acizi grași saturați. Conținutul său de acid lauric îi conferă o afinitate perfectă cu piele și păr. Le hidratează și le redă supletea, în timp ce te învăluie cu parfumul său divin. Are și virtuți purificatoare. Poate fi folosit și ca apă de gură. Totuși, este mai bine să-l eviți dacă ai părul vopsit, deoarece saponina pe care o conține îi modifică culoarea.

Cum îl folosești? Aplică-l ca tratament pe lungimi și capete și lasă-l să acționeze peste noapte. Când te trezești, clătește și șamponează. De asemenea, poți adăuga câteva picături la masca de păr. Pe față, se aplică sub formă de ser sau cremă. Poate fi folosit și ca masaj pe buze sau cuticule.

Argilă

Această substanță de origine minerală este extrasă din cariere. Argila conține o serie de săruri minerale, fier, aluminiu, calciu, seleniu, potasiu. Există diferite tipuri de argilă: albă, cu pH neutru, foarte moale; verde, absorbant și purificator, și trandafire, reparatoare și matifiantă. Argila absoarbe impuritățile, sebumul, componentele chimice ale produselor pentru păr sau coloranții.

Cum o folosești? O amesteci cu apă ca să obții o pastă, pe care o aplici pe scalp sau pe piele. Când începe să se usuce, clătește bine cu apă rece.

Apă de trandafiri

Se obține prin distilarea cu abur a petalelor de trandafir. Foarte concentrată în ingrediente active, aapa de trandafiri are o acțiune antioxidantă și virtuți calmante. De asemenea, are puterea de a strânge porii. Dacă nu suporți uleiurile esențiale, apa florală poate fi o alternativă bună.

Cum o folosești? Pulverizeaz-o pe toată fața, după demachiere, pentru o curățare perfectă sau pentru a calma sentimentele de disconfort. Pulverizeaz-o și după duș, pentru a neutraliza efectele nocive ale calcarului. Sau pe păr, pentru a-l parfuma delicat.

ARTICOLE SIMILARE

Cum se pregătește Dana Rogoz de naștere în plină pandemie

Tabu Tabu

Jake Gyllenhaal despre modul în care Ryan Reynolds a construit rolul lui Deadpool

realitatea

Crema de noapte – 12 recomandari si sfaturi

Victorie în instanță pentru Meghan Markle

Andreea Damian

Ce schimbare de mii de euro a făcut Dana Săvuică înainte de vacanța în Grecia

Tabu Tabu

Motivul pentru care Toni Iuruc nu poate rupe legătura cu Simona Halep

Andreea Damian

Scrie un comentariu