Home > beauty > Instrumentele esențiale din trusa de mani-pedi a oricărei femei

Instrumentele esențiale din trusa de mani-pedi a oricărei femei

manichiură

Se spune că mâinile reprezintă cartea de vizită a femeii. De aceea e important să se acorde o atenție deosebită unghiilor. Unghiile reflectă starea generală de sănătate, dar modul în care ai grijă de ele spune totul despre igiena ta personală. Nimănui nu-i plac mâinile sau picioarele murdare, de aceea este necesar să acordați unghiilor îngrijirea și atenția corespunzătoare, așa cum faceți cu dinții sau cu tenul.

Știați că mâinile tale îți pot dezvălui cu exactitate vârsta? Dacă dorești să îți menții mâinile și picioarele curate și sănătoase, trebuie să le supui unui ritual de mani-pedi obișnuit pentru a preveni și o eventuală infecție. În acest articol, acoperim totul, de la instrumentele must-have din trusa de îngrijire a unghiilor până la importanța manichiurii și a pedichiurii.

De ce sunt importante manichiura și pedichiura?

Mâinile și picioarele tale sunt expuse zilnic la murdărie și condiții meteorologice dure, poate mai mult decât alte părți ale corpului (cu excepția feței), ceea ce le face mai vulnerabile la daune. Aceasta înseamnă că acumulează o mulțime de murdărie și doar spălarea nu este suficientă niciodată. Și aici intervine manichiura și pedichiura.

 • Manichiura și pedichiura te ajută să îți exfoliezi pielea și să elimini calusurile de pe picioare.
 • Vei păstra unghiile curate și îngrijite, ceea ce previne infecțiile fungice.
 • Îngrijirea unghiilor le împiedică să se rupă. De asemenea, previne cuticulele uscate și pielea ruptă.
 • Masajul efectuat în timpul manichiurii și pedicurii ajută la stimularea circulației sângelui, ceea ce împiedică dezvoltarea ridurilor de pe mâini de-a lungul anilor.

10 instrumente de mani-pedi esențiale pentru tine

 1. Unghiera este instrumentul de bază de care ai nevoie pentru o manichiură sau o pedichiură. Unghiile tale sunt un teren propice pentru bacterii și sunt una dintre cele mai murdare părți ale corpului tău. Tăierea lor din când în când este importantă dacă dorești să le menții sănătoase. Cel mai bine este să le păstrezi mereu scurte, deoarece acest lucru ajută la prevenirea răspândirii bolilor.
 2. Instrument de împins cuticulele. Cuticulele necesită îngrijire specială, astfel încât să nu devină uscate sau groase. Dacă ai o piele dură, tare, cel mai bine este să folosești un instrument de oțel. Dacă ai cuticule moi, folosește una din lemn.
 3. Instrumentul pentru tăiat cuticulele permite eliminarea delicată a țesuturilor moi nedorite din jurul unghiilor.
 4. Pilă de unghii pentru strălucire.
 5. Pilă pentru unghii. Acest instrument este folosit pentru a netezi ușor marginile unghiilor, ajutându-te să le dai o formă.
 6. Piatra ponce este folosită pentru a îndepărta stratul exterior al celulelor moarte ale pielii și calusurile care se găsesc, de obicei, pe călcâi.
 7. Periuță de unghii e necesară pentru curățarea minuțioasă a unghiilor. De asemenea, pot fi utilizate pentru a îndepărta petele încăpățânate sau murdăria de pe unghii.
 8. Separator pentru unghiile de la picioare. Nu doar că te ajută să realizezi o pedichiură impecabilă, dar acest instrument minunat ajută la alinierea articulațiilor și la îmbunătățirea circulației.
 9. Bețișoare din lemn de portocal. Pot fi utilizate pentru mai multe lucruri – pentru împingerea cuticulelor, îndepărtarea murdăriei și retușuri.
 10. Pila pentru calusuri te ajută să obții o piele mai moale și mai netedă.

 

Articole asemanatoare
Jennifer Lopez
Am descoperit lacul de unghii preferat de Jennifer Lopez. Are un preț accesibil!
manichiura
Manichiura cu ojă semipermanentă
rihanna
Rihanna ne recomandă ce manichiură să purtăm vara aceasta
Meghan Markle a încălcat regula reginei și a purtat o manichiură îndrăzneață

Comenteaza acest articol

Instrumentele esențiale din trusa de mani-pedi a oricărei femei

by Andreea Damian   2 min
0